Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit. Vlastním byt 2+1 - cihlový v 2.patře (bez balkónu). Byt má 3. místnosti, je komplektně zrekonstruovaný.
V bytě jsou běžné dveře na chodbu opatřené bezpečnostním zámkem 4.kateg. od firmy ADLO a navíc je tam FAB.
Z hlediska bezpečnosti (vnikunutí osoby) nebo požáru (v noci při spaní nebo opuštěném bytě) bych chtěl byt nějak zabezpečit. Na návštěvě jsem měl pracovníka od firmy Jablotron, který mi komplexní zabezpečení bytu (GSM zařízení, ústřednu, alarmy na požár a vstup osoby) nabídl při 5-leté záruce za cca. 22 000,- Kč. Jednalo by se o to, že případný poplach je signalizován na mobilní čísla, případně na bezpeč.agenturu.
Někdy jsem četl, že podobné zabezpečení neznačkové (asi čínské) jde pořídit levněji. (cca.snad kolem 10 tis Kč)
Co mě poradíte ohledně zabezpečení bytu?
Vyplatí se instalovat dražší systém od Jablotronu nebo bohatě stačí nějaká jednodušší verze systému?
Je dle vás hodně elektronicky zabezpečených bytů?
Můj názor je, že nikdy člověk neví. Jednak kvůli zlodějům, ale třeba kvůli požárům, kdy bylo mnoho případů, že se lidé v noci udusili kouřem ze zplodin.
Díky a přeji hezký den
Těch dveří je celá řada, záleží na vás, jakou bezpečnostní třídu budete požadovat, ale pak zároveň s tím stoupá i cena. Dají se samozřejmě koupit protipožární s vícebodovým jištěním, samozřejmě plus nová zárubeň, kování dle výběru atd, ale to už se pohybujeme někde mezi 20-30tis. Na druhou stranu už nepotřebujete žádné hlásiče. Anebo zlato a cennosti uložit do banky a dát čistě protipožární plus nějaký hlásič.
Vstupní dveře nejsou všechno. Staly se případy, kdy šel zloděj oknem, balkonem nebo rozebral kus střechy. Nejsem odborník z oboru, ani se o něj nějak zvlášť nezajímám, ale určitě bychom se od povolanějších doslechli o dalších zajímavých metodách, jak se dostat dovnitř.
Dobra rada. Najprv bezpečnostne dvere a zaliata zaruben ,potom elektronika .Vaše povodné papierove dvere prekopnete kanadou a skor ako zaznie alarm zlodej odchadza aj s lupom .Nemusite mat dvere s vyšperkovaným zamykacim strojom,ale aby boli kovove,protipožiarne .
doplněno 08.06.11 13:59:zle som umiestnil pochvalu ,patri radcovi vyššie P .strycek .bod som dal dobre
podívejte se na Aukro.Já mám jeden cca 2 roky doma a bez problému.Cena byla cca 4OOOkč.Tenhle mám doma im.aukro.cz/...
Co se týká jednotlivých komponent, dá se určitě pořídit obdobné zařízení levněji. Výhoda řešení od profíka - kromě 5 let záruky na zařízení - je i v tom, že je schopen na základě zkušeností vytipovat slabá místa - kde osadit jaká čidla a naopak nechránit to, co není potřeba. Co se týká spokojenosti s tím kterým systémem - měli bychom se ptát někoho, kdo jej zažil v akci. Pokud si někdo namontuje zabezpečovací zařízení (ať už jakékoliv), nemůže tvrdit, že je spokojen, pokud nemá zkušenost z krizové situace.
ještě jeden aspekt... můžete mít třeba i drahé zařízení, pokud není instalované na to oprávněným odborníkem, pojišťovna se bude cukat z plnění...
na to vloupání stačí i jednodušší systém, pokud to bude běžný zloděj amatér... na kouřové zplodiny požáru také...případně zaplavení z prasklého vodovodu...
pokud si Váš byt vyhlídnou machři, kterým to bude stát za to, určitě budou mít podstatně lepší elektroniku, která eliminuje tu Vaši...bezdrátový alarm na GSM nebo pult centralizované ochrany se dá jednoduše vyrušit... pevné linky se dají blokovat, přerušit a pod.
tak řekl bych ,ž e všichni akorát radíte,že to prakticky zabezpečit nejde.Což je jasné každému.Když to bude odborník,tak nepomůže ani ochranka.Dále by mě zajímalo,jak se tedy pozná dobrý alarm.Já to myslel,tak,že ,když udělám test čidel,taak vše fungujje,hlásí ztrátu el.energie, GSM signálu,slabé baterie apod.Vše po 2 letém provozu bez problému.To ,že mě nikdo nevykradl,není známka dobrého alarmu.Záležín na hodně faktorech.V jaké části člověk bydlí,jaké má sousedy,jak často je dům prázdný apod. Jen jsem se chtěl vyjadřit k názorům,že pokud alarm nemontoval odborník ,že to musím být nějaký značkový alarm apod.Každý si musí vybrat sám.Pokud na to člověk má,tak samozřejmě ať si objedná montáž a servis u specializované firmy.
Elektronický alarm má smysl, jen pokud nemůžete zloději zabránit ve vniknutí do bytu. Pokud bydlíte ve 2. patře bez balkonu, tak se k Vám asi nikdo nebude loupat oknem. Takže jediný přístup pro zloděje jsou bytové dveře. Tady bych místo elektronického alarmu volil ocelovou zamykací mříž přes tyto dveře. Její panty se zavěsí do děr vyvrtaných v betonovém panelu a zalepí se speciálním lepidlem, které drží jak židovská víra. Mříž se zamyká dvěma robustními visacími zámky, které jsou přivařeným plechem tak zakryté, že jednak nejsou vůbec vidět a pak na ně nejde nasadit ani páčidlo ani pilka. Dají se s trochou šikovnosti zamknout jen jednou rukou.
Bydlím v přízemí a ochranu bytu jsem dříve podcenil. Poprvé mne vykradl zloděj tak, že vypáčil okno z lodžie a vnikl do bytu. Škoda byla kolem 100.000 Kč. Tak jsem dal elektronický alarm Jablotron za 2000,- Kč (sám jsem si ho nainstaloval dle návodu) a zarýgloval jsem zevnitř všechna okna. Podruhé se pokusili mne vykrást tak, že postupně rozbili cihlou a velkým kamenem, všechna okna na lodžii a podařilo se ji až otevřít balkonové dveře (rýgly zafungovaly ) ). Po vstupu do obýváku je chytlo pohybové čidlo a na chodbě domu se rozječela siréna. Tak se lekli, nic nevzali a utekli. Zasklít ta okna a dveře přišlo na 4500,-Kč. Na základě této zkušenosti jsem dal na lodžii ocelovou mříž a na vchodové dveře do bytu také. Když se u elektronického alarmu vybily akumulátory, tak jsem ho demontoval. Od té doby dali zloději mému bytu pokoj. Vždy, když opouštíme byt na víkend, tak zamykáme mříž na vchodových dveřích do bytu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.