Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz všem kdo rekonstruovali staré domy. Kolik by stála přestavba menšího domku - suchého, z kamene, cihel, opuky. Dělala by se nová střecha, podlahy, okna - 5 menších oken a koupelna se záchodem, částečně elektřina a voda. V chalupě je pěkná klemba, kterou chceme zachovat. Podkroví by bylo ze sádrokartonu. Půdorys je asi 10 krát 8 metrů. Většina prací by byla svépomocí, či známí, žádná firma. Vše chceme v obyčejnějším tónu, ale pěkném a praktickém, nic komfortního. Prosím, kdo rekonstruoval, poraďte přibližnou cenu. Zatím o tom jen přemýšlíme, děkuji.
Milá atramo,
zkuste se podívat po celém albu, abyste viděla že o tom něco vím
Kolik by stála přestavba menšího domku ptáte se na něco, mezi 500 000 a 1 500 000Kč
- suchého, z kamene, cihel, opuky. jestliže je z tohoto materiálu, tak nemá hydroizolaci a nemůže být suchý. To by porušovalo fyziku. Dělali jste sondy do zdiva? nebo jen povrchovou obhlídkou?
přesněji zjistíte pokud si pozvete projektanta, aby barák zkreslil a navrhl opravu. pak zjistíte co a jak, Jinak věštímě z křišťálové koule.
částečně elektrika...co zbytek? WC je za 2 000, klidne i za 20 000... koupelna 5 000 či za 50 000
Dům je podřezaný, odizolovaný z dřívějška a často větraný. No právě,a toho projektanta nechceme...jen se Vás zeptám, jestli musíme mít staveb.povolení. Prý, když se nemění tvar, ani střešní okna tam nebudou, tak být nemusí, je to pravda?My o tom všem zatím jen přemýšlíme,letos se do toho asi nepustíme, vše musíme promyslet, chtěli bysme to potom pronajímat. Ono to tak v desolátním stavu není, jen tam trochu zatíká, proto chcem dělat novou střechu, a přitom to chcem trochu upravit k dnešní době. Bydleli jsme tam kdysi s malými dětmi, než jsme postavili. Teď tam jsou 2 místnosti, splach. záchod, koupelna s vanou - my chceme sprch. kout, chodba, spíž a přes celé půda. Díky Vám, pane Cukrář, vím, že jste odborník na tyto věci, ale my to chceme opravit, co nejlevněji. Na Vaše alba se často dívám, dík.
Já Vás naprosto chápu, za málo peněz hodně muziky. To chce každý...
Okna dáte nová? musíe na úřad. Já nechodím, páč mám hodný sousedi. pokud to opravíte co nejlevněji, vejdete se do 300 000Kč, zbytek dodáte příště...
až dorazí problémy...
stavitel nevidí problémy, které vidí odborník. Podlahu samozřejmě můžete udělat tak, že urovnáte, udusáte malou deskou, položíte igelit, polyš, na to desku QSB a koberec...
udělejte fotky, dejte je někam na web a pak můžeme vést polemiku a návrhy.
To jste vzal hodně zhurta...V rodinném domě, kde bydlíme jsme měnili nedávno okna - 6 velkých, 1 s balkonovými dveřmi, 5 malých, a 3 za vybourané skleněné cihly, 1 dveře na terasu a stálo to vše 170 000. Tak snad 5 malých oken nemůže stát 100 000? Ale i tak Vám děkuji za názor.
s tím souhlasím, to co jsem "ustřelil" na oknech může třeba spolknout o to víc střecha. A zapomněl jsem komplet kuchyni, myslím, takže ...
S vybavením není problém, manžel vyrábí nábytek. A něco už i máme, to je to poslední. Prkna se také dají použít stará na střechu, neb jsou zdravá, krovy budou zadarmo od mého bratra, který má les. Sádrokartony dělá známý. Stavěli jsme takto dům s manželem svépomocí, tak to snad zvládnem zase, ikdyž už jsme starší. Měli jsme dilema, zda ten dům prodat, nebo předělat... My doufáme, že se do 300 000 vejdem. Díky.
pokud realizace podaří v uvedené relaci, jste zřejmě velmi zdatní a i poměrně velmi skromní. Adaptace bytů bez velkých výstřelků se dnes bežně ve standardu pohybují v řádech statisíců a vy zde hovoříte o domě. Mj.pro podkroví jsou vhodné odpovídající stropy, ty vaše budou předpokladem dřevěné trámové s rákosovým podbitím - to může taky spolknout nějaké prostředky na opravdu resp. sanaci (revitalizaci) stropu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.