Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polystyrenové kazety na strop

Od: dery* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

nad přistavenou částí domu (ze 70. let) mám jen rovnou střechu. Přesnou izolaci neznám (dům jsme takto koupili), momentální finální vrstva nahoře je nová ipa.

Rádi bychom v pokoji pod touto střechou dali na strop polystyrenové kazety _ ne kvůli zateplení, ale z estetického hlediska, strop není pěkný.

V zimě je strop v pořádku, ale mám obavu, aby po nalepení kazet nevznikla pod nimi plíseň ("udušení stropu", kondenzace vody, pokud je strop chladnější atd.).

Kazety již máme druhým rokem i na stropě v předsíni, která je pod touto rovnou střechou také, a vypadá to, že je vše v pořádku.

Co si o tom myslíte?

Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nebál bych se toho, že budou dělat neplechu. Univerzální rada - přiměřeně topit a pravidelně větrat.

Ovšem, smím-li do toho mluvit, polystyrénové kazety mi v dnešní době připadají jako neskutečně neestetické a nemoderní. Navíc uběhne pár let, vzniknou v nich takové malé dírky (jak polystyren vyprchává) a bude to ještě nevzhlednější.

Za mě rozhodně strop shodit a natáhnout nový.

hodnocení

0x

dery, proti gustu, žádný dišputát.

Kazety jsou z obyčejného polyše a jejich síla je v řádů mm. Nedojde k udušení stropu,...

ladaadal*
hodnocení

0x

Taky bych se toho nebál. Zvlášť jestli ve vedlejší místnosti už to máš 2 roky a je to v pohodě.

nemej
hodnocení

0x

a jak je to s hořlavostí takových kazet? když jsem zvažoval zateplení vrat polystyrenem, tak po shlédnutí jedné stránky, kdy pokusně hořely různé druhy izolací, jsem od polystyrenu hodně rychle upustil.

ladaadal*

Kolikrát v životě ti hořel barák a kolikrát v životě ti při požáru pomohlo něco míň hořlavého vinteriéru?

nemej, víte že se vyrábí polystyren samozhášivý?

Vrata se zateplují vatou, páč ji lépe umístíte do rámu.

jabraka*
hodnocení

0x

Polystyrenové kazety ti mohu jen doporučit.Pokud se rozhodneš je použít,kup od takového výrobce,který vyrábí pěněné do formy.Ty mají zaručené přesné rozměry.Poznají se podle toho,že jsou silnější a z rubu mají otisk druhé strany formy.Některé výrobky jsou vyráběny obtisknutím horké raznice do nařezaných desek.Podle mé zkušenosti bývaji rozměrově velice nestálé.Výhodné je nalepit čtverce na koso.Kouty u stropu se ukončují ozdobnými lištami.Strop je vhodné napenetrovat akrylovou penetrací,několikrát jsem na strop nalepil pod čtverce slabý papír normální tapetovací technikou.Lepím je na suchý povrch silikonem,25 body 5x5 velikost jako pecka švestky.Lišty se nalepí nejdříve,čtverce k nim dořezávám.Začínám lepit základní čtyřkou kolem lustru a pak kolem dokola.

JABRAKA

Polystyrenové kazety na strop

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]