Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit o nové skladbě podlahy. Jedná se o rekonstrukci domu, který je pod klendbou podsklepený cca z 1/3 celého objektu. Starou podlahu jsme demontovali i s izolací na samotnou klenbu a terén(násyp). Klenba nevykazuje statické poruchy. Vrchol klenby je po odkrytí o pár centimetrů výše než terén nepodsklepené části.
Řeším jak položit betonovou podlahu, jakým souvrstvím s tep a hydro izolací. Navíc podlahou má jít vedení k budoucím otopným tělesům.
Rád bych věděl jestli mohu prostor u paty klenby vysypat obouchanou omítkou a do jaké výšky, zároveň s terénem nepodsklepeneé části? co poté? jsem limitovaný cca 13 cm nad vrchol klenby.
A vůbec jestli by byl někdo ochotný mi poradit co tam přesně dát.
Poraďte prosím ještě jakou nejlépe použít hydroizolaci jestli nějakou kombinaci nátěru na klenbu a klasické IPY na terén, tak aby se co nejvícce zabránilo vlhkosti, tak aby nevzlínala na stěny?
Děkuji za odpověď.
Jakube,
Já jsem si před mnoha lety dovolil experiment,když jsem potřeboval srovnat na chalupě na chlévech s podobnou klenbou podlahu a použil jsem nevšední materiál - prázdné lahve ze skládky.Dutiny jsem vyskládal do roviny s okolím,zasypal pískem a nakonec zabetonoval.Dnes podlahy slouží už 15 let a k naprosté spokojenosti.Jsou m.j. nehořlavé,nepropustné pro teplo a pevností,podle statika,jsou nepřekonatelné.Vzlínání vlhkosti je tu rovněž vyloučeno.Materiál je to zadarmo.
JABRAKA
Děkuji za odpověď, je to určitě zajímavé řešení. Ale přeci bych se rád vyvaroval nějakému experimentu. (-:. Mám tam takovej bordel a ještě vozit sklo ze skládky. Potřebuju rychlé a co nejvíce účinné řešení.
Nu ono je to dnes také velice schůdné,mám před oknem v paneláku kontejner se sklem a je neuvěřitelné,kolik sklenic se za týden nashromáždí.Kromě toho,stavební suť není moc výhodná,snadno navlhne a k vyplnění klenby je toho potřeba dost,a je to pro zatížení klenby podstatné.Ty lahve vlastně skoro "nic "neváží.
JABRAKA
Mám si to představit tedy takto:
- "klíny" u paty klenby vysypu rozdrceným sklem přímo na samotnou klenbu a to az po vrchol klenby a zároveň částečně na vedlejší terén tak , aby se mi to vyrovnalo s nejvyšším bodem tj. vrchol klenby nebo ještě výše? Jak jsem tedy pochopil vrstva by měla mít i tepelně izolační vlastnosti?! kolik ji na tom terénu musí být?
- promíchává se to s něčím nebo jen samotné rozdrcené sklo?
- poté následuje finální vrstva betonu s kari? kde je hydroizolace? má ta skleněná vrstva skutečně takovou tepelnou vlastnost, že by nebylo treba polystyrenu?
- kam narvu trubky k budoucímu topení?
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.