Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuji srovnat podlahu, ve ktere jsou díry vzniklé po odstranění zařizovacích předmětů. Má jít o kouplenu. Nalepit dlažbu na to, co tam teď je, je nemožné. Jak to, co nejlevněji srovnat? Napadlo mě zasypat to pískem/ prachem - mám ho dost. Na to položit SDK desky, nalít hydroizolaci a nalepit dlaždice. Co vy na to?
ideální podle mne by bylo použít samonivelizující potěr... rozmíchám, naleji, odvzdušním a potěr se sám vyrovná do vodoroviny... na to potom dlažba bez problémů...
doplněno 06.06.11 17:45:sortiment a technologie k nahlídnutí na internetě, pod heslem třeba samonivelizační potěry
doplněno 06.06.11 17:48:samozřejmě vyčistit od sutě, prachu, podle výšky a možností doplnit izolace, vodo i tepelnou, případně betonový potěr a na něj samonivelizaci...
doplněno 06.06.11 18:22:levná řešení se na konec vždy prodraží...
to rewq:
pokud pouzijes betonovou smes tj. betonovy poter tak 1m2 pri 10mm te bude stat cca 40-45,-
SDK deska bude drazsi, navic ti prdne
dej na podlahu kulatiny, vyrovnej a stahni betonovy poter ... neni co resit
Stando, zasloužíte si bod za vyjasnění ceny. vy jste našel levnější řešení, jak nejlevnější flexi lepidlo.
Souhlasím s Vámi, deska SDK praskne...
vsak jsem to ted delal (saloval zidku pod SDK stenu, nerovnost az 50mm) , pouzivam CEMIX 20-25 kde muzu jit od "0" po 50mm
zalezi na cene, ale z jednoho 40kg pytle udelam 2m pri 10mm cena max. do 100,- pytel/40kg
dal jsem tento poter i pod dlazbu, kde bylo nutne vyrovnani stare beton. podlahy, proste na takove smudleni to je ideal
rewg, pokud jde Váš postup ... zasypat to pískem/ prachem - mám ho dost. Na to položit SDK desky, nalít hydroizolaci a nalepit dlaždice. tak nevím proč by něšlo řešení, místo SDK (copak můžou na podlahu) jemný beton, lepidlo, nivelační hmoty...
atd
proč to nejde?
doplněno 06.06.11 18:41:rewg.
tak čtěte jak silný beton
Dobrý den. Mě je celkem jedno, co uděláte, ale všechny návrhy zvyšují podlahu o více jak 5 cm, tedy kromě té samonivelace. Proč? Vy to potřebujete zvednout? Jestli ano, tak napište o kolik, a potom by se to dalo zvednout pomocí EPS 100 Z a jednoduše zabetonovat. To by bylo nejlacinější. Ona ta podlaha v koupelně by si zasloužila i nějaké zateplení. S pozdravem Laďa
Pokud je podklad vcelku pevný,tak bych použil jasný postup:
podlahu vyluxovat a napenetrovat.Po mírném zaschnutí se podlaha srovná flexibilním stavebním lepidlem.Po zaschnutí hned nalepíme dlažbu.Musí se nechat trochu déle tvrdnout,je tu silná vrstva lepidla.Za tři,čtyři dny bude pochozí.
Penetrace na příklad Slovilax-em nahradí i hydroizolaci.
Tento postup asi bude nejlevnější a nejméně pracný.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.