Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit, čím lze nalakovat povrch, který je nastříkán akrylovou barvou ve spreji. Laky ředitelné 6000 ředidly jsou nepoužitelné, protože se 100% úspěšností tuto barvu rozpouští/umývá. Napadl mě lak na parkety, nebo jemu podobný, ředitelný vodou. Má někdo s tímto zkušenost jestli to bude OK?. Díky za rady či případné tipy.
Ono je v prvé řadě potřeba vědět jestli je to do inetriér nebo exterieru. Další věc je jaká to byla barva. Jestli to byla třeba syntetika tak na to notro dát nemůžete. Né že se jen rozpouští, ale spodní barva by se "zvedla". Pokud to byla nitro, tak lak taky dlidně nitro. Poslední věc je jestli chcete lakovat "růčo" a nebo stříkat.
doplněno 05.06.11 17:44:Tak pokud to obsahuje aceton tak by stím nic nitro nemělo udělat (při stříkání).Když je to na pracovní desku, chce to silnější vrstvu a to by se spej prodražil. Na to bych použil nějaký pryskyřicový lak,odolný otěru a dal tak tři čtyři nátěry.
doplněno 05.06.11 18:04:Osobně bych na toto použil Epoxy 1200. Je to dvousložková pryskyřice, která se nechá naředit lihem a pak jde krásně natírat. Bežně se používá v modelařině a i v akvaristice na výrbu pozadí. Po neutralizaci octem může přijít i do styku s potravinama. Povrch je opravdu tvrdý a jen tak se nezničí.
No nitro lak jsem zkusil na vzorek a prostě zaschlou barvu bere s sebou. Koukni-li na sprej, kterým jsem to stříkal tak dle údajů obsahuje ACETON. K aplikaci: ručně štětcem, nebo pak stříkat, ale jen sprejem. Nemám pistoli. Osobně lakům aplikovaných ze spreje nevěřím, takže bych dal přednost tomu "ručo". Má to být příležitostná pracovní deska do interiéru, takže bych rád, aby lak byl odolný a tvrdý, proto mě napadl ten parketový lak ředitelný vodou. Ale nejsem odborník.
Určitě bych celý předmět acetonem umyl,abych špatnou barvu odstranil.Až na podklad,který se nerozpustí.Pak bych použil nástřik nitrokombinační základovou barvou a po zaschnutí email.Záleží také,a to máš napsat do dotazu,pro jaký účel to má být použito.
JABRAKA
Úmývat nic nechci, tam není žádná stará barva. Já jsem jako první vrstvu dal vodní sklo, na ni právě nástřik sprejové barvy, kterou chci následně zalakovat tvrdým lakem. Já jsem to psal, že to má sloužit jako příležitostná pracvovní deska ( dílna, jíst na tom nebudu ). Je možné, že ta barva ( nástřik ze spreje ) ještě nebyla zcela zaschlá, když jsem zkoušel aplikovat štětkou nitro lak, dneska to vyzkouším znovu ( po 24h by to mělo být OK ). Jde o to, že prostě barva jako taková nemá takovou porchovou odolnost jako laky, proto chci jako vrchní vrstvu lak, klaický mi ale bohužel bere i tu barvu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.