Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit s věncem na dílně. Obvodové zdivo mám vystavěné ze skořepinových tvarovek BETONG 20. V projektu stojí, že kolem celé stavby bude proveden železobetonový věnec, ze čtyř prutů R12 a třmínků R6 á 250mm. Chci se zeptat jestli můžu na věnec použít tvarovky BETONG 20 VĚNCOVKA s již zmiňovaným armováním. Děkuji za odpovědi. S pozdravem Bodyk.
Dobrý den. Projektant, který to celé navrhoval, tak určitě u věnce zakótoval rozměry. Když se vyrábí věncovky Betong 20, tak by se dalo předpokládat, že z toho ten věnec můžete udělat. Je zde ale jedna otázka, jak Vám projektant navrhl rozteč armování, nestačí údaj 4 x 12 mm a třmínky po 25 cm. Zřejmě se budete muset zeptat toho Vašeho projektanta. Zde by do těch věncovek, které mají vnitřkem 140 mm vešel koš max 100 x 100 mm, aby pruty byly aspoň 20 mm v betonu. A ten rozměr toho koše se mi zdá celkem dost malý. Ale je to na posouzení Vašeho projektanta. Já bych to zašaloval a vylil betonem a pruty dal 150 x 150 a to bude stačit i na " mrakodrap ". A ono i z hlesika tepelného je to skoro jedno. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.