Nejste přihlášen/a.
Zdravim.
Chtel bych se zeptat,jak dobre a efektivne usadit a obezdit vanu.Je to smaltovana Kaldewei.Je treba tam dodrzovat stejne predpisy jako u akrylatu,co se tyka podezdeni atd.Original jsou k tomu dodavany 4 nozky,ale ty se mi nezdaji nijak stabilni,tak se chci zeptat,jestli je lepsi usadit ji jakoby na vnejsi hranu,nebo seriznout bloky,vsadit je dovnitr a obklad dat zaroven s krajem vany .viz jirikovovideni.eu/...
Diky
Dobrý den. No nevím, jestli náhodou tu " dizajnovou " záleležitost nezabijete. Asi bych uvažoval o použití originálních obkladových panelů a vanu umístil do prostoru, nebo max. 1 stranou ke stěně. Jinak na tom Vašem odkaze je snad úplně všechno. Akorát bych místo plynosilikátů použil XPS. Já jsem dával akrylátovou vanu. Drží na dodaných nožkách a na liště u stěny. Opláštění je pomocí zeleného EPS na kovové konstrukci a kachličky jsou samozřejmě pod rantlem. S pozdravem Laďa
V mém prvním bytě bez koupelny jsem obyčejnou 170cm smaltovanou vanu kratšími stranami zavěsil na dvě dřevotřískové desky, jedna byla hmoždinkami přichycená ke stěně, druhá jen tak volně pod rantlem vany a vydrželo to bez problémů po celou doby asi deseti let. Na delší straně jsem udělal ze 2 sololitů šoupací dvířka a pod vanou byl úložný prostor na bordel.
Já mám sice vanu plastovou, ale mám ji postavenou na čtyřech nožičkách, v rohu koupelny u zdi a ze dvou stran obezděnou 5cm ytongem a zbytek co se už nedal podezdít je vyfoukaný PUR pěnou. Ytong byl podsunutý pod okraj vany aby se vešel obklad zároveň s okrajem vany. Vana už přes rok drží a je poctivě odzkoušena!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.