Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obezdivka vany

Od: danab® odpovědí: 8 změna:

Zdravim.

Chtel bych se zeptat,jak dobre a efektivne usadit a obezdit vanu.Je to smaltovana Kaldewei.Je treba tam dodrzovat stejne predpisy jako u akrylatu,co se tyka podezdeni atd.Original jsou k tomu dodavany 4 nozky,ale ty se mi nezdaji nijak stabilni,tak se chci zeptat,jestli je lepsi usadit ji jakoby na vnejsi hranu,nebo seriznout bloky,vsadit je dovnitr a obklad dat zaroven s krajem vany .viz jirikovovideni.eu/...

Diky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. No nevím, jestli náhodou tu " dizajnovou " záleležitost nezabijete. Asi bych uvažoval o použití originálních obkladových panelů a vanu umístil do prostoru, nebo max. 1 stranou ke stěně. Jinak na tom Vašem odkaze je snad úplně všechno. Akorát bych místo plynosilikátů použil XPS. Já jsem dával akrylátovou vanu. Drží na dodaných nožkách a na liště u stěny. Opláštění je pomocí zeleného EPS na kovové konstrukci a kachličky jsou samozřejmě pod rantlem. S pozdravem Laďa

hodnocení

Proc "dizajnovou"?Bude klasicky na 2 stenach dlouha a kratka,takze podle jiz uvedenyho navodu,podfouknout penou?A podezdit i dno,nebo se to u smaltovych van nemusi?

rv*
hodnocení

0x

V mém prvním bytě bez koupelny jsem obyčejnou 170cm smaltovanou vanu kratšími stranami zavěsil na dvě dřevotřískové desky, jedna byla hmoždinkami přichycená ke stěně, druhá jen tak volně pod rantlem vany a vydrželo to bez problémů po celou doby asi deseti let. Na delší straně jsem udělal ze 2 sololitů šoupací dvířka a pod vanou byl úložný prostor na bordel.

jabraka*
hodnocení

0x

Nedávno jsem shlédnul v televizi pořad o rekonstrukci koupelny,a tam postavili litinovou vanu doprostřed a celou omalovali samovypalovacím emailem.Pěkná dekorační figurální malba udělala z vany umělecký výtvor.Asi to bylo v pořadu o chalupách.

JABRAKA

hodnocení

Neee,tohle opravdu v planu nemame,jenom chceme dobre a spravne obezdit,popr. podezdit vanu

hodnocení

0x

Já mám sice vanu plastovou, ale mám ji postavenou na čtyřech nožičkách, v rohu koupelny u zdi a ze dvou stran obezděnou 5cm ytongem a zbytek co se už nedal podezdít je vyfoukaný PUR pěnou. Ytong byl podsunutý pod okraj vany aby se vešel obklad zároveň s okrajem vany. Vana už přes rok drží a je poctivě odzkoušena!

hodnocení

Provadi se nejaky nater kolem vany,teda mimo penetrace,nebo samotna penetrace staci?

hodnocení

Je potreba chranit dilatacni spary mezi zdi a podlahou pred vylitim nivelacky proti zateceni?mame dilatacni pas urezany v urovni betonu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]