Nejste přihlášen/a.
Při stavbě baráku mi stavební firma nachystala rozvody pro ethernet a TV, ale bez zásuvek - tedy jen krabice s kabely. Když jsem se pustil do osazování, tak jsem zjistil, že ne vždy je rozteč mezi krabicemi taková jako má být (83 mm), ale občas je menší, nejméně 78 mm. Dvojité rámečky jsou dělané na rozteč 71 mm, tudy tedy cesta taky nevede. Jak se s tím dá vypořádat? Tipuju, že by se dal zúžit rámeček, ale nevím jakou cestu zvolit, aby to nevypadalo úplně hnusně.
Radsi bych ja osobne ty krabice vytrhal a predelaln nez se s tim takhle slozite upravoval.
mas bod.Treba si uvedomit, ze na dodatocnu prerabku, pri ktorej si clovek zanadava, bude robit len raz.. Orezane ramiky ho ale budu vitat pri kazdom pouziti, alebo zbludilom pohlade . A to peknych par rokov.
Ano, i já bych asi instalaci přesekal, krabice přiblížil a osadil dvojrámeček. Ovšem z původního dotazu jsem nějak pochopil, že tazatel nechce ani sekat, ani reklamovat, ani zasahovat do zdí, že chce jen nějak vyřešit montáž do špatně usazených krabic. Proto se moje rada ubírala právě a pouze tímto směrem...
Dobrý den. V tomto případě musíte jít cestou nejmenšího odporu. Zavojejte šéfa té firmy, aby to namontoval. Když se mu to nepodaří, tak to musí předělat. Když se tam nebude chtít jít ani podívat, tak to udělejte sám. Já bych ty krabičky rozstříhal štipkama a po částech vydoloval. Neměl by to být až zase takový problém jednu krabičku jsem tak vymordoval, takže to jde. Potom zakupte dvojrámeček i s krabičkami a pomocí malého a ostrého sekáčku ty díry opravte. U těch krabiček je důležité, aby držely ve zdi. Tak je jednoduše pomáznete sádrou a usadíte. Potom je normálně přišroubujete. Do plynosilikátů normálním vrutem a do zbývajících materiálů zatloukací hmoždinkou. A kolem krabiček podle velikosti mezery - sádra, lepidlo na EPS, akrylát a pod. S pozdravem Laďa
To mě nenapadlo, že to můžu srazit k sobě, použít dvourámeček a svoji prasáckou práci za něj schovat. Díky.
Šéfovi firmy bych zavolal hrozně rád, ale raději umřel, než aby měl řešit naše reklamace. A dědické řízení v ČR je na dlouhé lokte...
Nemuzes je srazit jen tak k sobe, k tomu jsou urcene krabice, ktere jsou stavene na spojeni k sobe, normalni krabice starsiho typu by ti do dvojramecku stale jeste nevysly, mely by jeste porad velkou roztec.
doplněno 04.06.11 22:44:A vykasli se na nejaky akrylaty a ruzny nahrazky, rovnou to zasadruj pekne do roviny, jde to a neni to zase takovy problem, zaskrabat to ale musis hned po zatuhnuti, nez ti to ztvrdne uplne, proste si s tim vyhrat, ale rychle.
Pokud tento jejich průšvih chcete "zachránit" úpravou rámečku, asi bych volil nějaký rámeček s rovnou svislou stranou (třeba TIME od ABB, ten se navíc dá i rozebrat) a tu stranu seříznout, ale bude to pěkné hračičkování...
Jedná se zrovna o Time, jen nevím, čím do toho říznout. Hodil bych jim to na hlavu, jenže je to bohužel trošku složitější
Podobné "záležitost" řežu flexou s diamantovým kotoučem. Trošku se to taví, odtavený zbytek lze odlomit a pak začistit planžetovým nožíkem. Ale pozor na prsty! Vzniklou spáru bych po montáži a odzkoušení funkčnosti asi přetáhl akrylátem.
Možná někoho napadne lepší způsob...
Pro posunutí krabice stačí krabici obvrtat dokola vrtačkou(vidiovým vrtákem).Pak půjde snadno ven(pozor na kabel.Pak stačí upravit otvor a posunout na požadovanou rozteč a přilepit pěnou.Až zatvrdne pěna,oříznout trošku pod úroveň stěny a zakrýt akryltmelem.Nakonec srovnat finální stěrkou,aby nevznikly nerovnosti.Pak lehce přebrousit a je hotovo.
JABRAKA
Jabraka: pokud je instalace alespoň trošku správně, je kabel veden v "husím krku" a posunutí krabiček je o něco těžší.
Pokud budu lepit pěnou, musím držet krabici ve správné poloze do zatuhnutí pěny, což nebývá krátká doba - hlavně u jednorázových PUR. Zlatá šedá sádra!
Zakrývat akrylem podobné nerovnosti je podle mne nesmysl, akryl je stále pružný. V tomto případě - když přistoupím na Vaše řešení - bych spíš použil uniflot.
Vy máte hotovo, ale podle mne je Vaše rada víceméně nepoužitelná. Omlouvám se za upřímnost a přeji hezký den...
Hope,
několikrát jsem už s krabicemi hýbal.I když to byla normální elektřina.Pěnou-nízkoexpanzní- to drží jako skála.Protože je pěna měkká,nanesu na ni ten akryltmel.Je to rychlé,má to význam tehdy,když by zůstal kousek pěny nekrytý.pokud to bude pod krytem.ani se to nemusí dělat.Ta stěrka je dobrá,aby dobře chytla malba.Kabel se musí stejně uvolnit,jestli je v trubce,nebo ne.Husí krk je také vsunut do otvoru v krabičce ,ale tady jde o datové kabely.Fakt je,že se klidně může použít ta sádra,ale stejně se musí počkat,až zatvrdne.Povrch se upravuje blbě,je po zatvrdnutí moc tvrdá a zabrušování je pracné.Většinou z toho vzniknou jen tvrdé boule.
JB
Jabraka: bavím se o usazení krabiček, když je dám do sádry, podržím je ve správné poloze maximálne půl minuty a krabička drží. Neznám PUR, která by za tuto dobu zatuhla tak, aby mi s krabičkou husí krk (kterým vede datový kabel) už nehnul. Další zapravení je jiná záležitost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.