Nejste přihlášen/a.
V domě máme veřejně prospěšná zařízení ( krabice Netbox a UPC ), která odebírá energii ze společných prostor. Poradí někdo jestli má SVJ nárok na náhradu spotřebované energie popřípadě nájem spojený s umístěním krabic?
To by měla řešit nájemní smlouva s uvedenými společnostmi. Ale pokud to slouží pouze majitelům bytových jednotek ve vašem domě, měli by to hradit ti, kteří jsou na internet (domnívám se, že se jedná o internet) napojeni a nebo to nechte ve vyúčtování společných prostor. O tom byste se měli asi dohodnout. Jinak když namontovali v našem domě zařízení na přípojky pro internet, tak vzhledem k tomu, že montáž byla bezplatná, tak jsme ani neuvažovali o nějakém pronájmu, protože se zvýšila pro nájemníky kvalita poskytovaných služeb. A co se týče spotřeby elektrické energie, ujišťovali mne, že je spotřeba minimální. Takže ji ze spotřeby ve společných prostorách neuvádím zvlášť. Navíc ze 4 bytů jsme napojeni na internet 3.
doplněno 02.06.11 22:24: Ještě doplním, že když nám na budovu úřadu nainstalovali zařízení, které sloužilo i pro další uživatele ve městě, měli jsme sepsanou nájemní smlouvu s roční paušální čístkou a navíc i slevu pro náš úřad. Omlouvám se, ale neznám správně technické názvy.
Díky hope za upřesnění. Alespoň jsem klidnější, že jste mi potvrdil, že spotřeba tohoto zařízení je skutečně zanedbatelná. Nerada bych někoho šidila při vyúčtování energií.
Lidko, v podstatě souhlasím!
Někdo má přes UPC telefon, někdo televizi, někdo internet, většina lidí kombinaci těchto služeb. A někdo nic. Rozpočítání těchto kombinací by stálo víc jen za papír, na kterém by se vyůčtování tisklo. A při porovnání spotřeby jejich ústředny se spotřebou pojezdu výtahu o jedno patro byste opravdu zjistila, že nemá smysl se tím zabývat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.