Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak položit OSB desky na starou dřevotřísku?

Od: janskladan odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

ve starém domě v roubenné části jsem strhl z podlah staré lino a objevil jsem vrzající dřevotřískové desky.

Nejprve jsem myslel, že jen staré dřevotřísky prošroubuju a bude po vrzání. Vrzání se zmírnilo,

ale desky jsou ještě více zprohybané než byly. Vznikla mi vlnitá podlaha. Tak jsem vymyslel,

že na ně položim hobru 5mm a na ně 1,5 OSB.

Je to tak správně? A jak položit OSB desky? Šroubovat? Lepit?

Jen, aby byla představa úplná. podlahy jsou hodně křivé cca 7 cm je střed místnosti níž než kraje, ale to mi nedí. :)

Děkuji za rady

Jan Skladan

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Já bych doporučil nalepeníJednak OSB desky mají možnost spojení pero - drážka a pokud by se lepilo pěnou,tak se vyrovnají i vlny.

JABRAKA

javanes*
hodnocení

A co tu hobru, dát nebo ne? Prosím jakou pěnou lepit k podlaze? A do pera a drážky taky nějaké pepidlo?

Díky za odpověď

Jan Skladan

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]