Nejste přihlášen/a.
Prosím Vás můžete mě poradit jak se nejlépe zbavit vosích hnízd na půdě velikostí míče. Moc děkuji za návrhy
Jeden, takový surový postup jsem praktikoval na chatě. Počkáte si na večer, až jsou všechny potvory doma. Pak si vezmete vodní vysavač, do vody přilejete trochu Sava, (no, raději víc) a to hnízdo jednoduše vysajete. Funguje to celkem spolehlivě. Jedině snad, kdyby vám zrovna vypnuli proud... To se pak hezky proběhnete.
Ó vy surovci!
Vosy jsou na zahradě nesmírně užitečné.Někde jsem četl,že spořádají za sezonu až 1 kg hmyzu.A dávají si chutnat,nejraději žerou mšice.Takže na zahradě nelikvidovat.Na půdě jen tehdy,ohrožují - li lidi,zvláště alergiky.
JABRAKA
No nevím, alergici by s vámi jistě nesouhlasili, protože pro ně je žihadlo často otázkou života a smrti. A to nejen na půdě, ale kdekoli. Měl jsem na spolužáka, kterého na vojenském cvičení bodla vosa. Bylo mu devatenáct, když zemřel...
Moc bych těmi surovci neargumentoval.
A vůbec, vosy a sršni jsou velmi nepříjemný hmyz.
Vosy jsem vždycky přikrmoval navlhlým Formitoxem - nanosily si to do hnízda a byl od nich pokoj.
Dobrý den, vosi se nám usídlili v psí boudě a náš pejsek tam teď nechce chodit... to hnízdo je dost veliké...menší fotbalový míč...neporadil by jste mi někdo, co s tím...do zimy opravdu čekat nemůžeme... děkuji
jestli jsou VE psí boudě a jediná uniková cesta je přes "hlavní vchod" je to celkem jednoduché. Večer (až slunce zapadne), zapalte několik sirných plátků, vhoďte do boudy (na něco nehořlavého), vchod zadělejte (nejlépe prknem) a počkejte cca hodinu, pro jistotu klidně dvě. Dílo by mělo být 100% a v rámci možností bezpečné.
Snad mi to někdo zdejší posvětí, ale podobně jsem to již jednou řešil.
Clayi,ale co chudák pes,ty sirné výpary se usadí na dřevě a vnitřním obsahu boudy a pes se svým jemným čichem tam už nepáchne.Já bych volil jiný způsob,pomocí suchého ledu,Kostka tohoto zmrzlého plynu(CO2) se zakrátko vypaří,jednak prudce zchladí prostor a jednak je plyn dusivý i pro vosy.Problém je,kde ho rychle sehnat.Snad zmrzlináři.
Jinak dobře funguje Biolit.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.