Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna zámku po zrušení trvalého pobytu?

Od: radunka odpovědí: 5 změna:

Zítra snad bude soudně zrušen pobyt bývalého manžela. Pokud to dopadne, můžu okamžitě vyměnit zámky? soudní rozhodnutí prý nabude platnost až po doručení.U rozvodu si vzal ¨vše,co chtěl,ale bojím se,ještě tady má nějakou elektroniku, která mu patří a kterou si prý vyzvedne po rozhodnutí soudu. Bojím se, že přijdu o víc věci.

pracuji v nemocnici na směny a doma je jen syn/ 15 let/.Může přijet a sebrat,co chce. Výměnou zámku bych zajistila svoji přítomnost.

děkuji za rychlou odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

3x
Já bych na Vašem místě zámek ( cylindrickou vložku ) ihned vyměnila. Věci, které patří manželovi shromážděte na jednom místě a sdělte mu návrh termínu, kdy si může své věci odstěhovat. Pokud je prudší povahy, pozvěte si na tu dobu někoho z příbuzenstva, v nejhorším případě známého. Kdyby se pokusil zámek překonat, brala bych to jako pokus o vloupání. Jste přece "jen slabá žena" a v nezabezpečeném bytě se bojíte ne? Patronka
doplněno 01.06.11 18:43:

Za poslední větu patřil smějící se smajlík, ale to jsem ho ještě neuměla vložit. Takže teď *smich* . Syna požádejte, aby nikomu neotvíral, když je doma sám.

jabraka*
hodnocení

2x

Pokud je byt tvůj,Radunko,tak si můžeš vyměnit zámek ,kdy uznáš za vhodné.Ale pokud nejsi doma,tak si zazvoní na syna a ten ho pravděpodobně dovnitř pustí.Takže situace si žádá domluvu.

JABRAKA

radunka
hodnocení

děkuji.

Ono mi jde hlavně o to, že bude mít vlastně až do zrušení úřadem v OP trvalý pobyt a jestli po výměně zámku jej může s asistenci policie nebo bez odmontovat. Tímto mi vyhrožuje.Pokud to dopadne,tak to risknu a ještě ráno si obstarám náhradní zámek. Raději bych to měla beze scén a divadla pro sousedy.

děkuji

Pokud bude klamat Policí neplatnou OP, tak mu přičtete náklady na nový zámek. Ale jste povinna mu umožnit odnést si své věci :)

hodnocení

0x

zásadní otázka je, čí je inkriminovaný byt. trvalý pobyt je pouze informativní údaj.

rozsudek soudu, obvykle, nabývá platnosti až s nabytím právní moci rozsudku. protistrana má právo se odvolat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]