Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sprchový kout nebo box?

Od: liduna* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím o radu, jestli je lepší okachlíkovat kout s vaničkou a zástěnou nebo sprcháč? Nechci, aby to sousedům kapalo na hlavu. díky,díky :D

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Z vlastní zkušenosti - protože máme v domě tři koupelny, řešili jsme každou jinak. Za ideální považuji sprchový box, který se ve slušné kvalitě dá pořídit za nějakých třicet tisíc. Je to uzavíratelný objekt, který lze v budoucnu zdemontovat a bez jakýchkoliv následků rovnou přistoupit k další nové rekonstrukci koupelny. Tedy - jsem pro box.

hop®
hodnocení

0x

Doporučujeme a stavíme i zděné sprchové kouty, tedy bez vaničky - s protiskluzovou dlažbou, odtokovou gulí a většinou i s praktickým sedátkem. Odpadá tím většina silikonování (pouze utěsnění zástěny) a při použití kvalitní hydroizolace a spárovací hmoty je to velmi spolehlivé řešení.

liduna*
hodnocení

Děkuji. Slyšela jsem o hydroizolaci a přiznám se,nevěděla jsem o tom, že se něco takovýho dělá. Ty silikony, často nevzhledné opatlání se mi nelíbí. Teď jsu poučená a těším se na nový kout s vaničkou a zástěnou, a hlavně pěknýmy obklady. Lída

hop®

Nechci kazit Vaši radost, ale mezi vaničkou a obkladem silikon být musí. Přeji Vám, ať silikonování provede někdo, kdo to umí a nezapatlá celou koupelnu...

wazi*
hodnocení

0x
Tak to ja oroduji za srchovy kouty vyzdeny a bez vanicky. Mame takovej doma a uplne bez problemu. U vanicek mi uz dva lidi, kteri koupelny delaji, rekli, ze vanicka se casem zacne trochu prohybat. Sice toto znam jen z hotelu, ale ten pocit stat na pevny zemi je k nezaplaceni. Navic si muzete udelat sprchac presne na miru, klidne i atyp ne-obdelnikoveho pudorysu. Ovsem predpokladem je, ze na to mate nekoho sikovnyho, jinak je lepsi ten prefabrikat.
doplněno 03.06.11 19:12: Nerad bych delal reklamu, ale pokud mate nekde dostupny Siko, tak si k nim zajdete a prohlidnete si jejich showroom - me to hodne pomohlo ve vyberu a hlavne sem tam ziskal predstavu, co vlastne chcu. Predtim sem byl rozhodnutej pro prefabrikat a tam sem nazor zmenil a dneska su za to rad.
liduna*
hodnocení

Zdravím všechny a můžu s radostí napsát,že to máme za sebou.Zvolili jsme SIKO kvalitní zástěnu,keramickou vaničku a jinak obklady.Nejprve se dírky našly,teda našla je voda,ale postupně se to upravilo. Dělali to šikovní zedníci a jsem spokojená. Mějte se hezky a ještě jednou děkuji za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]