Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, jestli je lepší okachlíkovat kout s vaničkou a zástěnou nebo sprcháč? Nechci, aby to sousedům kapalo na hlavu. díky,díky :D
Z vlastní zkušenosti - protože máme v domě tři koupelny, řešili jsme každou jinak. Za ideální považuji sprchový box, který se ve slušné kvalitě dá pořídit za nějakých třicet tisíc. Je to uzavíratelný objekt, který lze v budoucnu zdemontovat a bez jakýchkoliv následků rovnou přistoupit k další nové rekonstrukci koupelny. Tedy - jsem pro box.
Doporučujeme a stavíme i zděné sprchové kouty, tedy bez vaničky - s protiskluzovou dlažbou, odtokovou gulí a většinou i s praktickým sedátkem. Odpadá tím většina silikonování (pouze utěsnění zástěny) a při použití kvalitní hydroizolace a spárovací hmoty je to velmi spolehlivé řešení.
Děkuji. Slyšela jsem o hydroizolaci a přiznám se,nevěděla jsem o tom, že se něco takovýho dělá. Ty silikony, často nevzhledné opatlání se mi nelíbí. Teď jsu poučená a těším se na nový kout s vaničkou a zástěnou, a hlavně pěknýmy obklady. Lída
Nechci kazit Vaši radost, ale mezi vaničkou a obkladem silikon být musí. Přeji Vám, ať silikonování provede někdo, kdo to umí a nezapatlá celou koupelnu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.