Nejste přihlášen/a.
Tak a teď mě prosím "držte"
v OBI v Opavě mě řekli, že na podlahové topení elektrické musí být dlažbaMRAZUVZDORNÁ!
Tomu se mi nechce věřit, sice si nebyl jistý ten z informací, ale prý že musí byt dlažba mrazuvudorná
A co vy máte někdo jiný názor? Je to někde uvedeno v manuálech?
Ž prý by to ta dlžba ty výkyvy teplot nevydržely, no nevím...!
trochu logiky v tom je.Pokud se může dilatace u normální dlažby pohybovat o +- 2 %,může se odtrhnout od podkladu.Ale zase na druhou stranu teplota u podlahovky moc nekolísá.I když elektrické může kolísat podle regulačního rozmezí více jako vodní.
JABRAKA
tAKŽE?
co myslíte? Musí být dlažba mrazuvzdorná, nebo stačí obyč?
Doteď jsem na stránkách výrobců podl.vytápění nenašel nic,že by dlažba musela být mrazuvzdorná!
no ale v těch prodejnách typu OBI,Horn.., atd taky si nejsou jistí jakých dlažeb je pro tento typ topení vhodno. Když to tam prodávají tak by měli něco o tom vědět, si myslím , a poradit!
Je jedno, jakou dáš dlažbu, ale lepidlo a spárovačka musí být pružné a podklad by měl být dilatovaný v případě, že jde o větší plochu. Ve tvém případě so ovšem myslím, že podklad bys měl mít dilatovaný zcela jistě - tím nic nezkazíš. V každém případě, pokud si to uděláš svépomocí, čekej nečekané.
Hodně zdaru.
no právě tady vás prosím, čeho se vyvarovat a jak to udělat nejsnadněji apod.
a ještě dotaz? co znamená že: podklad by měl být dilatovaný , prosím stručně a hlavne tak abych to pochopil, děkuji
Kubo,asi jde o to,vytvořit v podkladu budoucí podlahy,nalitém anhydritu,drážky kolem stěn, případně i dělením větší plochy,vyplněné pružnou poddajnou hmotou,čímž se odstraní pnutí a nežádoucí deformace z toho vyplývající.Ta hmota může být silikon,PUR pěna či jen pásky polystyrenu,vložené před nalitím anhydritu.Osobně si myslím,že dlažbu můžeš dát jakoukoliv,ale ta mrazuvzdorná je lepší hlavně proto,že je pevnější.Já sám jsem v poslední době lepil dvoje podlahy a mohu říci,že se tady nevyplatí šetřit.Když koupíš nějakou levnou tak stačí bodově zatížit a hned praskne.Pak se vše prodraží větší spotřebou dlaždic a pracností prasklé odstranit a znovu lepit.
JABRAKA
Tak jsem se ptal na tu dilatační spáru u dlažby a řekl mi že satčí "bohatě" jen ten silikon po krajích, tak snad má pravdu, co myslíte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.