Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pečovat o nafukovací bazén

Od: repe odpovědí: 9 změna:

Chci koupit dětem na zahradu nafukovací prstencový bazén , kruhový s kartušovou filtrací. Vůbec se ale o bazén neumím starat. Když napustím vodu do bazénu, jakou chemii tam mám dát, co si koupit aby byla voda dlouhou dobu průzračná a jak dál v průběhu používání pečovat o vodu v bazénu?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Ono to zase není až taková věda a nic složitého, nebojte. Budete potřebovat plovák na chemii mountfield.cz/... síťku na nečistoty mountfield.cz/... a jestli koupíte i bazénový vysavač už je na vás. Já ho sice mám i s takovým malým pytlíkem ,ale moc se mi neosvědčil, velké nečistoty tam žáné nemám a malé nečistoty to nezachytí a projdou siťkou je to tenhle ( bazeny.it/... Proto používám kartáč a u něj napojenou hadici a voda jde pak z bazénu ven. Něco podobného bazeny.it/...

Jako chemii používám teblety Quatro 4v1 protec-kult.cz/... Sice píšou každých 5- 7 dní dát tabletu, ale nikdy se za tak krátkou dobu rerozpustila a to mám plovák otevřený naplno. Tohle balení mi vydrží na sezonu a voda je pořát krásně čistá (bazán 4,6 x 107) . Filtraci čistím tak jednou za měsíc a fitrace běží tak 3 hodiny denně, když jsou opravdu vedra tak klidně dýl.

Jo pak ještě plachtu na bazén. dvakrát jsem koupil solární plachtu, ale nikdy moc nevydržela, koncem sezony jsem z bazénu vytahoval malé modré kolečka jak se začala rozpadat. Pak jsem koupil krycí plchtu tkanou a taky mizérie, po dvou sezonách bylo poní. Teď mám plachtu , kterou jsem koupil na Aukru , je zmateriáli jako je nafukovací prstenec a je druhým rokem a stále jak nová tak uvidím , zatím se zdá nejlepší. Co používám jako takovou "vychytávku"je že pod plachtu dám doprostřed bazénu nachukuvací míč a plachta je pak v prostřed zdvyžená a déšť mi nesplachuje prach a bordel do bazénu. bazeny.it/...

bazeny.it/...

Ceny jsou různé chce to pohledat na netu.

alf*
hodnocení

1x

jde to i bez předražené chemie. Napustit, dle velikosti jedno, dvě sava, dva dny nechat. Poté zakrývat plachtou, filtrovat (písková) a každý týden asi tak půl sava. Jako křišťál od června do září.

myse*

jo jo, taky jedem na Savo. Na co platit neskutečné peníze za bazénovou chemii s chlorem, když je savo. Filtr je potřeba čistit - na to nezapomínejte...

Jenomže těch přípravků zn. SAVO je mnoho druhů! Který z nich se hodí lít do bazénu?

ency*

Savo original - žluté balení a je to na něm uvedeno, že je vhodné i do bazénů

jabraka*
hodnocení

0x

Na internetu je mnoho přípravků,které různé firmy prodávají,je v podstatě jedno, pro který systém se rozhodneš.Asi bych spíše hleděl na cenu.Jako příklad jedna z nabídek.Ceny nejsou příliš mírné.spíše se porozhlídni.

JABRAKA

repe
hodnocení

Díky ar za konkrétní odpověď, obodoval jsem ji. Ještě se chci zeptat, když teda bazén napustím a dám tam dopručovanou kombinovanou tabletku, tak se už nemusím o nic starat a jen ji doplňovat?

ency*

Na kartušovou filtraci zapomeňte. Doporučuji rovnou koupit pískovou, je to sice dražší než samotný bazén cca 3,5tis, ale ušetříte si spoustu starostí. Kartuši pak ještě třeba na aukru prodáte a pak máte bazén za 500,-

ar*

V podtatě ano, dělám to tak už řadu let a zatím se mi nestalo ža by voda byla špatná, zakalená atd. Po napuštění bazénu můžete ještě použít chlor šok. To jedno balení (1kg) vydrží tak na 3 sezony. Dá se jen jednou na začátku, nasypu ho do toho plováku a tak po dvou dnech se všechny granule rozpustí a dám tabletu. Když se tableta rozpustí dám zase novou, nic víc s tím nedělám. Nevím jak máte bazén velký, jak jsem psal, já mám cca 12000 litů a zatím jedu na obyž karušovou filtraci a nebyl problém. Na pískovou nějak furt nezbývá, vždy se najde "důležitější věc" která je potřeba koupit. Letos jako vždy byla taky v plánu ,ale zase to nedopadne. Sám uznáte, že zvětšení akvárka,nový vnější fitr, je důležitější :D

Jinak ta chemie mě stojí na sezonu tak 400-500Kč Sice občas změřím Ph ,ale to jen proto abych manželce dokázal , že testery , které používám v akvaristice se dají využít pro rodinu a né jen na můj koníček. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]