Nejste přihlášen/a.
Chci koupit dětem na zahradu nafukovací prstencový bazén , kruhový s kartušovou filtrací. Vůbec se ale o bazén neumím starat. Když napustím vodu do bazénu, jakou chemii tam mám dát, co si koupit aby byla voda dlouhou dobu průzračná a jak dál v průběhu používání pečovat o vodu v bazénu?
Ono to zase není až taková věda a nic složitého, nebojte. Budete potřebovat plovák na chemii mountfield.cz/... síťku na nečistoty mountfield.cz/... a jestli koupíte i bazénový vysavač už je na vás. Já ho sice mám i s takovým malým pytlíkem ,ale moc se mi neosvědčil, velké nečistoty tam žáné nemám a malé nečistoty to nezachytí a projdou siťkou je to tenhle ( bazeny.it/... Proto používám kartáč a u něj napojenou hadici a voda jde pak z bazénu ven. Něco podobného bazeny.it/...
Jako chemii používám teblety Quatro 4v1 protec-kult.cz/... Sice píšou každých 5- 7 dní dát tabletu, ale nikdy se za tak krátkou dobu rerozpustila a to mám plovák otevřený naplno. Tohle balení mi vydrží na sezonu a voda je pořát krásně čistá (bazán 4,6 x 107) . Filtraci čistím tak jednou za měsíc a fitrace běží tak 3 hodiny denně, když jsou opravdu vedra tak klidně dýl.
Jo pak ještě plachtu na bazén. dvakrát jsem koupil solární plachtu, ale nikdy moc nevydržela, koncem sezony jsem z bazénu vytahoval malé modré kolečka jak se začala rozpadat. Pak jsem koupil krycí plchtu tkanou a taky mizérie, po dvou sezonách bylo poní. Teď mám plachtu , kterou jsem koupil na Aukru , je zmateriáli jako je nafukovací prstenec a je druhým rokem a stále jak nová tak uvidím , zatím se zdá nejlepší. Co používám jako takovou "vychytávku"je že pod plachtu dám doprostřed bazénu nachukuvací míč a plachta je pak v prostřed zdvyžená a déšť mi nesplachuje prach a bordel do bazénu. bazeny.it/...
Ceny jsou různé chce to pohledat na netu.
jde to i bez předražené chemie. Napustit, dle velikosti jedno, dvě sava, dva dny nechat. Poté zakrývat plachtou, filtrovat (písková) a každý týden asi tak půl sava. Jako křišťál od června do září.
jo jo, taky jedem na Savo. Na co platit neskutečné peníze za bazénovou chemii s chlorem, když je savo. Filtr je potřeba čistit - na to nezapomínejte...
Díky ar za konkrétní odpověď, obodoval jsem ji. Ještě se chci zeptat, když teda bazén napustím a dám tam dopručovanou kombinovanou tabletku, tak se už nemusím o nic starat a jen ji doplňovat?
Na kartušovou filtraci zapomeňte. Doporučuji rovnou koupit pískovou, je to sice dražší než samotný bazén cca 3,5tis, ale ušetříte si spoustu starostí. Kartuši pak ještě třeba na aukru prodáte a pak máte bazén za 500,-
V podtatě ano, dělám to tak už řadu let a zatím se mi nestalo ža by voda byla špatná, zakalená atd. Po napuštění bazénu můžete ještě použít chlor šok. To jedno balení (1kg) vydrží tak na 3 sezony. Dá se jen jednou na začátku, nasypu ho do toho plováku a tak po dvou dnech se všechny granule rozpustí a dám tabletu. Když se tableta rozpustí dám zase novou, nic víc s tím nedělám. Nevím jak máte bazén velký, jak jsem psal, já mám cca 12000 litů a zatím jedu na obyž karušovou filtraci a nebyl problém. Na pískovou nějak furt nezbývá, vždy se najde "důležitější věc" která je potřeba koupit. Letos jako vždy byla taky v plánu ,ale zase to nedopadne. Sám uznáte, že zvětšení akvárka,nový vnější fitr, je důležitější :D
Jinak ta chemie mě stojí na sezonu tak 400-500Kč Sice občas změřím Ph ,ale to jen proto abych manželce dokázal , že testery , které používám v akvaristice se dají využít pro rodinu a né jen na můj koníček.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.