Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu.
Čsto doma tisknu kartičky na fotopapír A4, bohužel potom už ořezání je složitější.
Vlastním pákovou řezačku,ale nevyhovuje mi zdá se mi, že řez není přesný a hlavně je to řezačka za cca 1500 Kč takže tomu to asi i odpovídá.
Chtěl bych se zeptat zda máte s nějakou řezačkou zkušenost se kterou to jde skoro samo jelikož například potřebuji za týden ořezat cca 200kartiček a stříhat to není taky žádná sranda a hlavně to potom není taková kvalita jakou chci.
Zkoušel jsem si to i nechávat ořezávat u pár firem kde by mě ořez u nich při takovém počtu nevyšel draze, ale narazil jsem na tom, že když to tisknu doma na canon pro 9500 mark II tak ten tisk není vždy stejný liší se to třeba jenom v milimetru,ale potom na tom ořezu je to poznat když je třeba nahoře trochu béle a dole naopak trochu uřízlé atd...
Ještě takovej menší poznatek řezačka by měla bejt na papír cca 300g a řez čístý ne nějak "oškubané" což už se mi taková řezačka taky dostala do ruky
Děkuji za odpovědi
...teda nejsem ani fotografický ani řezací expert, ale nešlo by to řešit BEZ ŘEZÁNÍ? Tedy tisknout (přesně tisknout!) už na hotové koupené odborně dokonale uříznuté karty? Nebo tu práci celou zadat moderní odborné tiskárně? V tiskárně lze tisknout najednou mnoho rozměrů A4 na jednu velkou plachtu a řezání je tam pak mnohem přesnější. Mohl byste se také poradit v nějakém moderním FOTOLABu?
Ta páková řezačka se mi zdá na dnešní dobu už trochu anachronismem. Teď už lze dělat na moderním PC různá "kouzla": zmenšovat, zvětšovat přesně na určité rozměry, virtuálně ořezávat, měnit jas a barevný odstín, upravovat kontrast, fotografie automaticky upravovat celkově aj.
kamarád má reklamní firmu a roky řeže stovky a tisíce navštívenek nebo papír všeobecně na kolečkové řezačce...je přesná a zvládl jsem ji dokonce i já... po krátkém zaučení... ořezání 200 ks je směšné množství, jde to rychle a precizně...
jako typ nebo pro představu
a mnoho dalších pod heslem řezačka na papír
doplněno 31.05.11 09:00:hele, je to jednoduché, jít na prodejnu, nechat si předložit kotoučové řezačky, nechat si je předvést, vyzkoušet si sám, jak to jde...
při přípravě tisku si na počítači tou nejtenší čarou nakreslím do rohů navštívenky malé křížky, jako kraje ... po vytištění si je z velkého archu nastříhám na proužky, podle těch křížků, a potom ty dlouhé proužky stále jen přisunu k dorazu vytvořenému z hrubšího materiálu a přilepenému na řezačku v té správné vzdálenosti od hrany ostří... některé řezačky mají i posuvné dorazy...
nadne:
bohužel moje tiskárna nebere takové rozměry jaké potřebuji, tuhle variantu nechat si papír nařezat a potom jenom tisknout mě také napadla, ale bohužel pro mě nejde.
Ohledně toho minilabu nebo firmy, která by mě tohle udělala i s tiskem jsou, ale buď je to v ceně kterou bych si představoval ,ale kvalita stoji za prd a nebo naopak dobrá kvalita, ale cena zase hrozná. Takže opět mi akorát zůstává tisknout a řezat doma
Jde o to, že třeba v těch 200 kartičkachh je třeba 50jiných druhů takže pro ně je to další práce navíc naklikávat od každého tolik kolik potřebuju vytisknout.
@hejkal
Koukal jsem na netu na všechny možné řezačky a právě nějakou takovou odpověď kdo má s čím zkušenost jsem potřeboval.
Díky mrknu na ty odkazy.
Pákové řezačky nejsou špatné, ale musí být jednak nabroušené a jednak správně vymezená vůle v pantu. Jak je horní rameno volnější, tak to žužlá a nestříhá. Alternativou je kotočová řezačka - ty mívají čistší řez.
Ale jelikož jsem původem nábytkář, tak jsem vždy stříhal větší množství papírů i vyšší gramáže (vizitky, PF, pozvánky a pod) na klasických nůžkách na dýhu. Vypadá to nějak takto :
A to i cizím lidem, na počkání za ,,pěkněděkuju´´. Pochopitelně, ne všude je mají, ale myslím, že prakticky v kažém městě je tiskárna, a v každé z nich mají nůžky - v podstatě to samé, jako jsou ty nůžky na dýhu v menším. Věřím, že nebude problém se domluvit na střižení Vašich výtvorů, každopádně to je nejrychlejší a z hlediska kvality řezu nejlepší
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.