Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vybrat správnou postel

Od: marts* odpovědí: 11 změna:

Zařizujeme si novou ložnici a potřebujeme vybrat postel. Zaujali nás z masivního dřeva, ale nemáme s nimi žádné zkušenosti. Jaká jsou kritéria pro správný výběr na co nezapomenout? Poraďte. Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

telon
hodnocení

0x

Dbal bych na absolutní zdravotní nezávadnost, což jste v podstatě už udělali tím, že chcete masiv a ne zapáchající lepené materiály. Ještě byste měli zjistit, zda výrobce používá ekologické laky apod. Mezi další kritéria bych ještě zařadil kování - některé je udělané tak dobře, že i při případném stěhování lze postel bez problémů rozmontovat a zase složit bez toho aniž by tím díly trpěly. Některé postele mají kování udělané tak, že nikde zvenčí na posteli nejsou vidět šrouby, což je také příjemné.

marts*
hodnocení

Kování - to mě nenapadlo. Podle čeho se pozná kvalitní? (značka, robusnost). Že nebudou šrouby vidět s tím samozřejmě počítám.

telon

Kování bych si nechal ukázat od truhláře dopředu. U mé postele je udělané tak, že lze bočnice vysunout směrem nahoru, jinými slovy se do sebe nezasouvají díly z masivu, ale jen kování do kování. Postel tak lze rozmontovat a smontovat třeba 500x aniž by se cokoliv opotřebovalo. Pokud to takhle udělané není, nábytek po rozmontování a zpětném smontování už není to co byl po prvním sestavení, začne vrzat apod.

hodnocení

0x

Masiv dobrý, ale podle mě je tělo postele jen asi tak 20% z celku. Jestli je udělaná kvalitně, dá se vpodstatě poznat hned.

Od soukromého truhlářství bych se toho nebál.

Ovšem mnohem důležitější je výběr roštu a matrace, případně i lůžkovin a to je věc poměrně individuální a není na to univerzální rada.

marts*
hodnocení

Matrace je samozřejmě také důležitá. Nyní máme matrace Tropico a docela spokojenost, ale koupíme také nové. Co se týče roštu tak ten bude pevný.

telon

Neřekl bych. Pokud si koupíte sebekvalitnější zdravotně nezávadnou matraci a lůžkoviny a vše dáte do rámu z dřevotřísky, která bývá i v dnešní době prolitá lepidly, bude to k ničemu. Stejně tak to samozřejmě platí obráceně - pokud bude rám z masivu, tak by se neměl výsledek degradovat výběrem špatné matrace nebo jakékoliv jiné součásti.

marts*
hodnocení

Pevný jsem myslel z masivu. Dřevotřísku bych nechtěl. Matraci asi značky Tropico, nebo má někdo jiný tip?

jerome*

Ahoj, přímo tropico jsem zatím neměl, ale kombinace studené a líné pěny zní slibně. U líné pěny mohou nastat problémy v létě, kdy se v noci více potíš - má někdy problémy se savostí. Ale vypadá to, že ta studená pěna to vyrovná :). Já mohu doporučitmatraci taštičkovou, není to teda pěna, ale pružiny, nicméně zatím komplet spokojenost.

Jinak všeobecně taky podporuji masiv. Je to určitě nejlepší volba, která se dá udělat. :)

majklm*
hodnocení

0x

Ahoj, souhlasím s předchozím komentářem. Důležitá je postel, matrace i rošt. Masiv je výborná volba. Rady přímo od výrobce masivu najdeš tady, tak kdyžtak mrkni: maxi-postele.cz/...

artik*
hodnocení

0x

hlavně bacha na rošt , dřevěná postel s dřevěným roštem při *srdce* hrozně vrže *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]