Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha v podkroví

Od: tomas5 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

rád bych se poradil ohledně vyřešení podlahy v podkroví. Mám v jedné místnosti OSB desky. Potřebuji dorovnat rozdíl výšky této podlahy s OSB deskami a ostatního prostoru, kde je beton, rozdíl výšky je 4,5 - 5 cm. Mám možnost nechat si udělat v podkroví zásyp Liapor OSB desky. Betonem nechci prostor dorovnávat z důvodu zatížení a praskání. Máte někdo zkušenost, poraďte, jak se rozhodnout i zhlediska ceny? Nechci zbytečně zatěžovat prostor podkroví, ale zároveň to nechci mít drahé. Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Já bych to srovnal pomocí hobry a na to položil OSB desky plovoucím způsobem. Skladba by mohla být takováto : 20 mm hobra a na to 2 x 12 mm OSB křížem slepit v P+D a celoplošně prošroubovat. Hobra má docela dobrý kročejový útlum. Toto řešení předpokládá poměrně dobrou rovinu stávající OSB podlahy. Toto řešení je jednodušší, rychlejší a uděláte si to úplně sám. Navíc ten kročejový útlum je u hobry podstatně vyšší, jak u Liaporu. Odkaz - ceník : drevoprodej-kladno.cz/... S pozdravem Laďa

hodnocení

0x

nejde nalézt bez místního šetření radu přímo pro Vás, ale zkuste dorovnat výšku polystyrenem... dejte foto jak to máte rovné? Liapor lze použít,... vše je jen o počítání a možnostech...

standam*
hodnocení

0x

Tomasi, ja jsem prosel snad vsechny typy konstrukci a nejlepe me vysla HOBRA a lamin.podlaha, zalezi co chces za finalku v mem pripade budu navysovat pouze o 2-3cm

pr.

EPS 2x10mm = 20,-

2x OSB 12 = 260,-

HOBRA 8mm 20tun = 50,-

lamin.podlaha 7mm

celkem = 330,-/m2 navyseni o 50mm

-

EPS 2x10mm = 20,-

HOBRA 8mm 20tun = 50,-

2x OSB 12 = 260,-

koberec

celkem 330,-/m2 navyseni o 50mm

-

HOBRA 5x8mm + 2x5mm = 320,-

lamin.podlaha 7mm

celkem 320,-/m2 navyseni o 50mm

-

Hobra 4x8mm+1x5mm =235,-

1x OSB 12 =130,-

koberec

celkem 365,-/m2 navyseni o 49mm

ceny jsou 1+-

kristofova
hodnocení

0x

My sme dorovnávali výškový rozdiel styrodurom .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]