Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vybrat brusku na vrtáky

Od: novottom* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jestli se vyplatí koupit bruska na vrtáky. Dávám dohromady dílnu po dědovi a protože bych z tého dílny udělal defakto firemní část pro naše nástrojaře, chtěl bych jim právě tuto brusku pořídit, protože nechvát vrtáky co chvíli přebrousit je časově i finančně náročné. Předem díky za tip.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

To má být jako proně překvapení?Bruska na vrtáky.Mimochodem,prokohože to má být?Pro nástrojáře?To mi tedy hlava nebere,NÁSTROJAŘ má ve své funkci ostření nástrojů,musí umět nabrousit vrták v ruce snad za max 1minutu.Pouze spešl nástroje s několika stupni broušení jsou na nástrojích závislé.Musí sedět nějaké míry a tak.Potom ale brusku nástrojovou a ne na vrtáky.

novottom*
hodnocení

Tuto dílnu teprve zakládám a zaměstnance terpve nabírám. Samotná dílna by se měla rozjet cca za 2 měsíce. Rád bych měl ale veškeré vybavení připravené. Sám tomuto oboru bohužel dvakrát nerozumím. Samozřejmě několik typů jsem již dostal, ale chtěl jsem se zeptat zde. ASi jsem otázku blbě položil.

ladajaskva*

Dobrý den. Nechci machřit, protože nejsem strojař. Mám ale bratrance a on má zámečnickou dílnu a má strojní průmyslovku. Čili ani není vyučen. Když jsem položil stejnou otázku, tak se rozesmál a řekl mě dones to sem, já ti je nabrousím v ruce a budou jako nové. A měl pravdu. Vrtají jako nové. Takže si myslím, že kolega má pravdu a s nějakou bruskou na vrtáky bych asi počkal na dobu, až zjistíte, jestli ji opravdu potřebujete, bo možné je všechno. S pozdravem Laďa

des*

Ano,pochopil jsem,něco otom vím dělal jsem jistý čas seřizovače na vrtačkách.Na broušení vrtáků,běžně nebyla speciální bruska potřeba.Jen vyhražená obyč.s jemnými kotouči.Nelze snad ani odhadnout co za pracanty seženete,co si budou vymýšlet.Já myslím že tuto brusku zatím nekupovat.Až později,aby vám zbytečně nestála.Každopádně musíte mít nějakého "parťáka"který tomu rozumí a bude s vámi spolupracovat.Zkrátka váš člověk.Držím palce.

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, v naší firmně brousí vrtáky do 30 mm ručně na ty od třiceti výš už mají stroj. Když potřebují vrtat díru pro závit, tak se vrták musí vyzkoušet zda díru nerozhodí.

Co takhle něco takového jednoduchého.

Phase II, oder die Mini-Bonelle

http://www.youtube.com/watch?v=2sFZ2vdy ... re=related

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma bruska na vrtaky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]