Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvlněné PVC

Od: gloz® odpovědí: 3 změna:

Položil jsem do kuchyně (10 m2) ´PVC na stare lino bez lepení.Bohužel se mi po roce na několika mistech zvlnilo,přesto že jsem nechal kolem zdi pod lištami mezeru.Ale je tam stul ,kuch.linka, lednice takže to je asi tím že se to nema kde roztahnout.

Dá se dodatěčně přilepit?Vyrovnám nějak vlny?Nechtěl bych ho vyhodit stalo dost peněz.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Někdy se stane,že se přiveze role lina a rozmotá na ploše.Pak se tam ihned nastěhuje nábytek.Ta chyba je velice častá,lidé spěchají,už aby bydleli.Velice nutné je,pokud se rozhodneme lino nelepit,rozmotat roli na místo a nechat do druhého dne ležet.Pak teprve odříznout s mezerou 2-5 mm mezerou u stěn a nalepit lišty.Nábytek opatrně nastěhovat až třetí den a neposunovat jej.

Vzniklé vlny by se měly odstranit tak.že se kuchyň vystěhuje,lino nechá volně ležet a nábytek se vrátí zase až další den.Pokud je linka na soklu,nejlépe je položit lino jen k ní.Lehký nábytek by zvlnění způsobit neměl-.

JABRAKA

hodnocení

Lino jsem měl dva dny roztahle v obyvaku.Pak jsem ho nařezal i s mezerami kolem zdi.Zvlnilo se to až za dva tydny.Lišty jsou z uměle hm. našroubovane na zdi.

maja123*

Možná to nebude mít souvislost,ale není dvakrát dobré dávat lino na staré. Stárnutím materiálu se nejenže uvolňují škodlivé látky( např.,ftaláty,používané na změkčení),ale především jako podklad bude neprodyšné.Nové prostě nebude dýchat.

Možná se mýlím.Já sama bych staré lino rozhodně vyhodila a dala podklad vhodný pod lina.

Tento problém jsme viděli již u několika známých,udělalo jim to to samé. A vždy tam bylo jako podklad staré lino:(

Nám to na novém podkladě neudělalo ani v jedné místnosti,ač jsme si ho též pokládali sami.

doplněno 31.05.11 18:02:

...možná bude i problém v tom,že původní lino už nebylo docela hladké. U nás se všechno sundalo,použila samonivelační hmota,lino jsme lepili disperzním lepidlem (nános zubatou stěrkou) a lino pěkně "leží"...

doplněno 31.05.11 18:05:

..Jinak přilepit se dodatečně DÁ,ale je to trochu piplačka.hlavně ta zubatá stěrka je na to nejlepší ;)

Držím pěsti*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]