Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komín

Od: ladan* odpovědí: 2 změna:

Potřeboval bych si postavit komín pro kamínka v dílně. Mám zbytek starých červených cihel - mohou být použity při stavbě komína ve kterém se bude převážně dřevem, nebo musí být"šamotky"?

Ladan

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Já mám na baráku ze stejných cihel komín už od roku 1932 a zatím to funguje stále bez problémů. Je dost důležité zabránit ze spoda vzlínající vlhkosti, protože pak tyhle cihly povolí.

Nebál bych se toho.

Hezký den.

al bunda*

Teď jsem zrovna předělával komín z roku 1934 a byl to skutečně zážitek. Ale k dotazu. Doporučuji spíše vápenopískové cihly (bílé) a komín vyvložkovat šamotovými vložkami ( www.keravit.cz, tvarovky na www.schiedel.cz). Detaily můžeme řešit třeba mejlem. Rozhodně bych to nepodceňoval, požár není žádná sranda. Uvědomte si prosím rovněž, že na nový komín by měla být revizní zpráva, takže opravdu by bylo moudré to nebrat na lehkou váhu.

Hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]