Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červotoč či tesařík, nebo co?

Od: troja* odpovědí: 2 změna:

Zdravím poradnu,

tak z ničehož nic se mi ozývá za obložením stěny z palubek jemný krátký bzukot, nebo vrzot, asi takto: bzz ,,,,, bzz z ... bz ... bzzz ... bz ... zzzz ... zz ... bzz ...

Původně jsem si myslel, že tam fňukají mladé kuny, pak že to je HDD, nebo že se tam vylíhly vosičky.

Vyvrtal jsem otvory do obložení na průměr injekční stříkačky bez jehly a nastříkal "ČervoStop" ... třetí den bez účinku. Za bedněním je plynosilikátová zeď se štukovou omítkou.

Pokud někdo může určit škůdce podle "bzíkání", nebo i neškodného podnájemníka budu rád za poučení i za další radu.

Ahoja Troja

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle tohoto popisu je to těžko identifikovatelné. Každopádně červotoč ani tesařík nebzučí. Kuny taky ne, mladé kuny se typicky prohánějí , piští a dupou, ale to dělávají na půdě, že by lezly za obložení, to se mi nezdá. Stříkat Červosto za obložení podle mě nemá valný smysl, pokud se nepletu, je to přípravek určený k nátěru. Pokud tam ale něco skutečně bzučí a Vám to vadí, možná bych zkusil nějaký Biolit, nebo Raid proti polétavému hmyzu - použít nějaký nástavec na sprej s trubičkou a stříknout to tou dírkou za obložení. Jinak podobné bzučivé zvuky se mouhou ozývat pokud je za obložením pavučina (což lze předpokládat) a chytila se do ní nějaká moucha, nebo nějaký podobný hmyz a snaží se z pavučiny dostat ven. Ten Biolit by na to pak mohl zabrat.

troja*
hodnocení

Díky za informaci. Biolit vyzkouším ... Ahojas Troja

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]