Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti jak postupovat při převodu bytu. Mám s manželem byt v SJM a nyní jsme se dohodli, že bude celý napsaný na mě. Nyní jsme na LV katastru napsaní oba. Jak bych měla postupovat, abych neplatila moc poplatků úřadům. Děkuji předem za radu. Iva
Jedinou možností je zúžení SJM - buď notářským zápisem, nebo soudem (to z důvodů podnikání (i na ŽL) jednoho z manželů nebo ze "závažných důvodů" - za ty se obvykle považuje alkoholismus, gamblerství, nezřízený život apod.).
Myslíte, že by šlo to jako darovat dceři osmnáctileté a pak to jako darovat mě jako matce. Nebude tam nějaká lhůta pro nějaký převod, ani nevím kde jinde bych se mohla na to zeptat. Děkuji za info.
Dceři byt darovat samozřejmě můžete, stejně tak jej pak ona může darovat jen Vám (darovat lze jen jednomu z manželů, nebo do podílového spoluvlastnictví manželů, nikoliv do jejich SJM). Bude vás to stát jen zpracování 2 darovacích smluv a 2 návrhů na vklad a 2 kolky. Na daně se zkuste zeptat v diskusi na www.center.cz nebo na sagit.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.