Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drenážka uvnitř místností

Od: veronicas odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Rekonstrujeme starý dům, tedy přízemí, okopané omítky a vybouchané podlahy. Zdi nejsou vlhké ale podlahy nebyly vybetonovanné jen nyvážka hlíny a na tom trámy s deskai a na nich parkety. vše jsme odstranily a chystáe se vybetonovat. podkladový beton s kari sítí, izolace, potěrový beton, a plovoucí podlaha. a řešíe právě drenážku, kterou chceme vykopat podél zdí pro jistotu proti vlhkosti. jak máme postupovat? jak vyvést drénážku ven? a zabalit třeba do geotextilie proti zanášení nečistot?

děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nedávejte tam drenážku, je to zbytečné a můžete mít jen problémy.

"beton s kari sítí, izolacejakou myslíte tepelnou i hydro?, potěrový beton,"

doplněno 30.05.11 20:05:

podle detailů umístění vyústění hadice...

jak tam půjde vzduch?

jak vyústění... já neznám Váš dům...

veronicas
hodnocení

izolaci budeme davat ipu a polystyren. jake potíže můžou vzniknout kvůli te drenáži?

veronicas
hodnocení

mysleli jsme že vyustíme drenážku skrz zed aby tam proudil vzduch.

jabraka*

vodorovná izolace jde položit až na dno,na srovnanou plochu z betonu na hlíně.Izolaci protáhnout až pod zeď,pokud to podmínky dovolí.Pak vrstvu polystyrenu podle toho,jak budete topit,Podlahové topení potřebuje aspoň 25 cm.Pak desku s karisítí a finální podlahu,nebo na desce systémové uchycení podlahovky.a zalití anhydritem.

Po dokončení podlahy lze dodatečně vykopat drážku zvenčí kolem domu a položit drenáž,Ta flexibilní trubka se pokládá tak,aby ve výkopu směřovala šikmo,jedním koncem vzduch nasávala a druhým koncem směřovala nahoru.Aby se vytvořila cirkulace.

JABRAKA

veronicas
hodnocení

takže ji položit jako kdyby mezi podkladní beton a izolaci. ja myslela že se to poklada pod beton. a myslite že to uže dělat nějqake probléy jak píše pán nahoře.

Veroniko, zkuste cvičně položit hadici jak navrhujete vy a třeba i Jabraka, umístěte výdech a nadech trubky podle svých představ a dejte cigaretu na vývod...kam půjde kouř? do hadice? Komínový efekt? to by pak stačil komín jen 1 metr? tlak není tak rozdílný na 50 cm výšky...

nebo hadici od vysavače... vyzkoušejte jak bude proudit vzduch

dodatečná hydroizolace vyřeší vlhkost stavby...mnohokrát vyzkoušeno.

doplněno 02.06.11 19:13:

Veroniko, já jsem Vás pochopil, izolace tam není, vlhkost taky ne, ale když dáte lepenku, bojíte se vlhkosti...

chápu... ale ...

veronicas
hodnocení

vlhko v dome ani na stenách nemame ale bojíme se že jak zabetonujeme podlahy a položíme izolaci s tím že uděláme vanu z ipy ale nebudeme podřezávat obvodove zdi, aby nám nešla vlhkost do stěn, tak právě proto chceme udělat to opatření s drenážkou ale nevíme přesně jak.

lukasss*

drenážku uvnitř dát jen z důvodu odvětrávání, jinak si myslím, že je to zbytečné. Vývod ale musí být do komína, aby fungoval komínový efekt. V současné době to také u mě provádím. Mám na to zpracovaný i projekt. Jsou to sklepy. Mam 3 okruhy, takže 3 nasávací otvory. Na střeše ještě plánuji turbínku(Lomanco), aby efekt byl co největší. Toto opatření se dělá tam, kde jsou izolovány jen podlahy. Vlhkost do zdí pak jde ve větší míře. Samozřejmě zdi se musí nahodit sanační omítkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]