Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příčka v podkroví

Od: standam* odpovědí: 2 změna:

V podkrovi budu delat pricku, bude navazovat na stenu (plna cihla 150mm), ktera jde ze spodni casti domu a konci v meziprostoru strop/podlaha, takze nova stena nebude nikde spojena s rostem a zaklopem, ktery tvori hrubou podlahu podkrovi

Diky tomu, ze zde mam tuto stenu se nabizi bud porobeton (100mm) nebo SDK stena 75-100mm opastena 1x 12,5mm s izolaci 40kg/m3 tl. 2x40mm

Nova stena bude navazovat na komin a SDK sikminu a SDK stropem, kde u porobetonu bude ponechana mezera 10mm(strop,sikmina) a vyplnena PUR penou u komina kazda druha kotvena. U SDK steny standartni postup UW,CW, penove tesneni atd.

Hodnoty zvukove nepruzvucnosti hovori pro SDK stenu, ale diky napojeni stena, sikmina, strop tomu moc neverim

Osobne jsem pro porobeton a take je me jasne, ze stena 150mm plna cihla na tom bude nejlepe.

Ptam se tedy mate nekdo dobre/spatne zkusenosti s SDK ci porobetonem, jde me spise o zkusenosti zda je slyset televize, hovor apod. Mezi temito prostory nejsou dvere!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

2x

Dobrý den. Mů první a zároveň i poslední příspěvek na toto téma. Pórobeton je nejhorší volba. Já bych to udělal ze sádrokartonu. Mám odzkoušené 100 mm + 2 x 12,5, celé vyplněné Isoverem. Hodnoty útlumu dostatečné. Ale pokud to chcete na tutovku, tak nejlepší řešení je udělat dvě jednostranně opláštěné stěny na 50 mm profilech. Mezi profily vynechte mezeru 20 mm. Celou dutinu vyplňte nějakým minerálem, podle Vašeho výběru. To nebude mít chybu. Pokud to chcete ještě vylepšit, tak to opláštěte z každé strany 2 x 12,5 a bude to ještě lepší. Ještě by šlo použít deska Diamant, ale to neznám. S pozdravem Laďa

Příčka v podkroví
standam*
hodnocení

jj, Lado mate pravdu, jeste jsem to probral v praci s kolegem co ma pricku s porobetonu, ktera oddeluje sourozence a je to spatne vzajemne se rusi, nevim zda by pomohlo porobeton omitnout, ale SDK pricka 2x oplastena s izolaci 2x Isover AKU bude mit jednou takovou nepruzvucnost tj. vice jak 50dB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]