Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převoz lednice - můžu ji položit?

Od: zwiki* odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny.

Mám vysokou lednici,kterou potřebuji převézt do nového bytu.Může se položit na bok nebo radši ne?Nestane se ji nic?Děkuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

1x

Dobrý den. Ono té lednici je úplně šumafuk, v jaké poloze hajá, neboli nepracuje. Teprve v okmžiku, kdy ji zapojíme do elektriky a začne jet kompresor a výparník a chladič, tak musí stát v pozoru, nejlépe vyvážená, aby to nedrnčelo a hlavně, aby celá samotížná cirkulace chladící kapaliny z chladiče ( je za ledničkou ) byla co nejlepší. Takže lednici transpotruji v jakékoliv poloze, ale provozuji vyváženou. Někdy se vyplatí zajistit i celý kompresor proti prudkým pohybům třeba pomocí kusu EPS.S pozdravem Laďa

janmega*

Rozvážel jsem ledničky několik let a vždy jsme doporučovali zapnout ji až po dvou hodinách, až se uklidní náplň.

Honza

ladinpraha*
hodnocení

0x

hodnocení

0x

Klidně jí položte na bok, není prokázán žádný případ, že by se převozem poškodila, (nikoliv mechanicky když spadne).

pmat*
hodnocení

0x

Ve svislé nebo maximálně nakloněné poloze se musely přepravovat absorbční chladničky. Tu asi nemáte. Kompresorovou můžete vozi jakkoli, ale před zapnutím ji nechat půlhodinku stát v pracovní poloze je rozhodně dobrá rada.

hodnocení

0x

Moje zkušenost. Ledničku jsem již 2x stěhoval. Pokaždé jsem ji položil na bok, po převozu postavil do kuchyně, nechal 24h stát a teprve potom zapojil do zásuvky. Vše funguje, ledničce je již 11 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma převoz lednice

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]