Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit hnízd vlaštovek?

Od: vlastovicky odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,nevíte někdo jak se zbavit vlaštovčích hnízd?Máme nový dům a nalétavají nám na fasádu a chtějí si udělat hnízda

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli ještě nezačaly vlaštovky stavět, natáhněte pod římsu provaz, nebo drát a na to navěšte kousky igelitu, nebo stará Cd, aby je to plašilo. Vlaštovky rády nalítávají na nové fasády, sousedi to takto vyřešili a byl pokoj, sice mě jich bylo tehdy líto...ale snad si hnízdo postavily jinde...

buss
hodnocení

2x

zbavit ...není chráněná? Doporučuje se igelit, sítě.

nadne
hodnocení

0x

Nezbavujte se jich. Nejsou to asi vlaštovky, nýbrž jiřičky, ale ani těch se nezbavujte. Celé léto Vám budou v okolí Vašeho domu chytat mouchy, ovády a komáry. To přece stojí za to. Kromě toho se říká, že nosí štěstí.

Vždy mám nepříjemný pocit kolem žaludku, když slyším některé lidi mluvit , a pak i činit ve věci "ničení ptačích hnízd". Naše dětství bývala celé léto doprovázená švitořením hnízdících vlaštovek a jiřiček; ti ptáčci patřili k mému šťastnému dětství.

hodnocení

0x

pokud to stihnete v počátku, kdy mají třeba jen 10% postaveného hnízda a šekrábnete ho, další si postaví u někoho jiného. Pokud mají více než polovinu, rozhodně bych ho tu jednu sezónu už nechal.

kikimora*
hodnocení

0x

Připojuji se k žádosti o radu: nám si také jiřičky staví hnízdo v rohu okenního otvoru rodiného domu v 1.patře - vaše rady - promiňte - nejsou k ničemu: daly jsme tam nastříhaný igelit přivřený do okna s tím, že je to bude plašit - tůdle nůdle, uplně to ignorovali. Hnízdo jsme jim několikrát ve fázi výstavby strhli, opakovaně přiletěli zpět a stavěli znova...nic bych proti nim neměla, bylo mi jich fakt líto, kamarádka říká, že nosí štěstí do domu a jiný praktický kolega zde uváděl, že loví mouchy a hmyz, což je určitě pravda a nám by se hodilo, jediný problém je, že nám VYDATNĚ serou na nové parapety a to já pravidelně utírat nehodlám, proto prosím nějakého chytrého ornitologa o radu ;)

knopka*
hodnocení

0x

Já to měla nad každým oknem...vlaštovky...mám je ráda,to krásné štěbetání je nádherné jenže ty hromady ho.en na parapetě taky nic moc!Já to vyřešila hned jak začli stavět hnízda-nastříhala jsem alobal na proužky a bylo to.

sebod*

Co já bych za to dala, kdyby se jim zalíbilo na našem domě . A ty hovínka? Kdysi jsme to vyřešili tak, že jsme pod hnízda udělali dlouhý dřevěný truhlík (tehdy natřený luxolem stejné barvy, jaká byla použitá na okolním dřevě.) No a časem jsme k tomu "truhlíku" pověsili samozavlažovací truhlíky s různými kytičkami. A vypadalo to úžasně. Řada rozkvetlých kytek a nad nimi hnízda s tou drobotinou.. V tu dobu jsme byli nuceni přenést zahradní nábytek z jiného kouta zahrady sem k té zdi, protože to fakt byl zážitek pozorovat ten jejich ptačí život :).

Jo a na podzim jsme ty hovínka vybrali z truhlíku a pěkně s nimi na jaře pohnojila kytičky :D

Lidičky, koukněte se, jaký čurbes děláme my "páni tvorstva". Škoda že ta naše Zemička nemůže proti nám všem zavěsit všude igelity a stará cedéčka, aby nás vypudila kamsi jinam, dokud je čas... ...dokud zde ještě létají vlaštovky...*modla*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]