Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,nevíte někdo jak se zbavit vlaštovčích hnízd?Máme nový dům a nalétavají nám na fasádu a chtějí si udělat hnízda
Nezbavujte se jich. Nejsou to asi vlaštovky, nýbrž jiřičky, ale ani těch se nezbavujte. Celé léto Vám budou v okolí Vašeho domu chytat mouchy, ovády a komáry. To přece stojí za to. Kromě toho se říká, že nosí štěstí.
Vždy mám nepříjemný pocit kolem žaludku, když slyším některé lidi mluvit , a pak i činit ve věci "ničení ptačích hnízd". Naše dětství bývala celé léto doprovázená švitořením hnízdících vlaštovek a jiřiček; ti ptáčci patřili k mému šťastnému dětství.
Připojuji se k žádosti o radu: nám si také jiřičky staví hnízdo v rohu okenního otvoru rodiného domu v 1.patře - vaše rady - promiňte - nejsou k ničemu: daly jsme tam nastříhaný igelit přivřený do okna s tím, že je to bude plašit - tůdle nůdle, uplně to ignorovali. Hnízdo jsme jim několikrát ve fázi výstavby strhli, opakovaně přiletěli zpět a stavěli znova...nic bych proti nim neměla, bylo mi jich fakt líto, kamarádka říká, že nosí štěstí do domu a jiný praktický kolega zde uváděl, že loví mouchy a hmyz, což je určitě pravda a nám by se hodilo, jediný problém je, že nám VYDATNĚ serou na nové parapety a to já pravidelně utírat nehodlám, proto prosím nějakého chytrého ornitologa o radu
Já to měla nad každým oknem...vlaštovky...mám je ráda,to krásné štěbetání je nádherné jenže ty hromady ho.en na parapetě taky nic moc!Já to vyřešila hned jak začli stavět hnízda-nastříhala jsem alobal na proužky a bylo to.
Co já bych za to dala, kdyby se jim zalíbilo na našem domě . A ty hovínka? Kdysi jsme to vyřešili tak, že jsme pod hnízda udělali dlouhý dřevěný truhlík (tehdy natřený luxolem stejné barvy, jaká byla použitá na okolním dřevě.) No a časem jsme k tomu "truhlíku" pověsili samozavlažovací truhlíky s různými kytičkami. A vypadalo to úžasně. Řada rozkvetlých kytek a nad nimi hnízda s tou drobotinou.. V tu dobu jsme byli nuceni přenést zahradní nábytek z jiného kouta zahrady sem k té zdi, protože to fakt byl zážitek pozorovat ten jejich ptačí život .
Jo a na podzim jsme ty hovínka vybrali z truhlíku a pěkně s nimi na jaře pohnojila kytičky :D
Lidičky, koukněte se, jaký čurbes děláme my "páni tvorstva". Škoda že ta naše Zemička nemůže proti nám všem zavěsit všude igelity a stará cedéčka, aby nás vypudila kamsi jinam, dokud je čas... ...dokud zde ještě létají vlaštovky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.