Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místo cementu omítka

Od: patrick* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, stavím si na zahradě zídku z kamenů a betonu, bude cca 1 metr vysoká, 40 cm široká a 3metry dlouhá. Ale ja blbec jsem si nepřečet pytel a místo cementu jsem namíchal beton z venkovní hrubé omítky. Použil sem ho už na základ te zidky...

vadi to hodně? bude to držet? nebude se to drolit?

Díky moc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

vadi to hodně! nebude to držet! bude se to drolit!

stačí?

patrick*
hodnocení

Díky... předělám

patronka*
hodnocení

0x

Podobný problém se tu řeší v poslední době již po třetí. Já stavím zídky jen na hlínu, přesně jako to dělali staří zedníci. Ve vsi kde mám chalupu jsou tímto způsobem stavěny všechny ploty a celé objekty. Jen je potřeba kameny vázat příčně i podélně, není důvod, proč by to nemělo držet, protože drží vlastní vahou. Dám sem fotku zdi, která je starší než 100 let a potřebuje jen minimálně opravit. Patronka

Místo cementu omítka
patronka*

A ještě detail vazby zídky, kterou jsem stavěla už dávno, ale 100 let to ještě není :)

Místo cementu omítka #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]