Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit, jak u rekonstruovaného domu levně vyspravit betonové podlahy. Původní lino bylo položeno jen nasucho a po odstranění je vidět, že beton se trochu drolí. Chtěl bych tam položit koberce a pod ně ještě Mirelon, jak se dává pod plovoučky, ale přece jenom bych to ještě něčím rád trochu srovnal.
Nivelační hmoty mi přijdou drahé a navíc nevím jestli se mohou použít i v tak malých vrstvách...co třeba ten jemný cementový potěr?
Dobrý den. Tak pod ten koberec je to celkem jedno ,čím to srovnáte. Důležitá je jedna věc. Stávající beton se nesmí rozpadat, protože to by ani nemělo cenu s tím něco dělat, tedy kromě totálního vybourání a nahrazením novým betonem. Jestli se jedná o velmi malé vrstvy, které navíc budou stahovány doztracena, je zřejmě nejlepší řešení použít nejakou dobrou flexibilní lepící stěrku . Takže nejdříve to všechno mechanicky odstraňte, vemeťte a vysajte vysavačem. Potom to v místech a okolí, kde budete opravovat napenetrujte hloubkovou penetrací. Po zaschnutí to jednoduše vystěrkujte tím fexilepidlem. Já bych v té souvislosti ještě změřil, jaká je rovinnost té podlahy a rovnou ji upravil na parametry pro plovoucí podlahu, což je 2 mm / 2 m. Čili nerovnost může být na dvoumetrové lati max. 2 mm. Pokud tam bude na věky ( amen ) koberec, tak to dělat nemusíte. S pozdravem Laďa
Tenký potěr udělat jde, běžně se zvyšovala podlaha třeba o 6 mm.Je to zednická klasika z doby, kdy nivelačky neexistovaly. Nemáte-li peníze, musíte mít čas si s tím pohrát.Aby však práce měla hodnotu, musí být opravovaný beton aspoň trochu pevný a čistě vymetený.U truhláře si necháte nařezat několik lišt profilu 6x25 mm o délce 2 metry, a pak desku o 10 cm kratší, než je šířka místnosti. Dále potřebujete dřevěný hoblík, kterým beton dle míry z lišt roztáčíte do roviny. Velmi záleží na přesné hustotě namíchaného betonu-když hodíte na zem tři lopaty a tlakem ho hoblíkem uhladíte, musí být na povrchu matně lesklý, ale bez vody-natož s loužemi.Starý beton se musí navlhčit, aby nová vrstva na něm hned nevyschnula.
Děkuji za rady všem. Zkusím to tedy tím lepidlem. Také jsem o něm přemýšlel ale nebyl jsem si jist, jestli to nebude praskat. Tak ještě jednou všem díky za rady .
Já bych Vám poradila vyspravit drolící se beton a požít ROT 01 /9 kg/, je to český a levnější výrobek od firmy "BRALEP". Vyspravili jsme tak podlahu v garáži. ROT 01 je pro vnitřní použití. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.