Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna kuchyňské baterie z nástěnné na stojánk

Od: rajka odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

v rámci rekonstrukce kuchyně uvažuji o předělání baterie ze stávající nástěnné na dřezovou stojánkovou, ale známý mě odrazuje, že je to prý složité a problém... chci se zeptat, co to technicky obnáší a jestli byste do toho šli... jsem technický antitalent.

předem díky za odpověď

Rajka

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

rajka, možností je mnoho, ale pokud jste anitalent a nemáte vybavení, doporučuji nějakého šikulu.

Obecně, vývod vody musíte dostat pod kuchyň a hadičkou dovést ke stojánkové. Dává se i kuláky, aby šlo uzavřít vodu, není bezpodmíněčně nutné.

Oosbně Vám doporučuji nechat stav jak je, ale na druhou stranu všechno jde...

Přeji správné rozhodnutí.

rajka
hodnocení

Sama bych se do toho nepouštěla, bylo by to asi formou "hodinový manžel" nebo tak :)

Všechno jde, když se chce... a není to riziko v těch hadičkách? nerada bych vyplavila sousedy - tu zkušenost už bohužel mám poté co se utrhla v ypronajatém bytě kuchyňská baterie :(

Moc Vám děkuji za odpověď.

hodnocení

2x

Pokud se Vám jedná opravdu JEN o záměnu baterie z nástěnné na stojánkovou, a není s tím spojena rekonstrukce rozvodů vody, či rekonstrukce kuchyně..., pak doporučuji nechat to být...

Ono to vypadá zdánlivě jednoduše, ale může se z toho vyklubat práce na týden..., hlavně když máte za linkou obklad..., ve zdi pozinkované trubky...atd.

Pokud by to bylo v paneláku a přistup k trubkám by byl z instalační šachty, pak je to o dost jednodušší...

rajka
hodnocení

Je to paneláková kuchyň, kde bude nová linka, ale rozvody by se (zatím) měnit neměly - z toho mám obavu. Obklady budou nové, trubky jsou ve zdi (zděné jádro), víc o nich nevím... Pokud to tedy chápu dobře, proveditelné to je ale komplikovaně... ach jo, takže asi dám na radu vás zkušených a nechám tam tu nástěnnou a nějak pod ni posunu dřez, pokud to půjde.

Každopádně díky za všechny rady.

ladajaskva*

Dobrý den. Já má diametrálně odlišný názor, než pánové Cukrář a Cakl. Vycházím z Vaší informace, že chcete novou kuchyň, že máte zděné jádro a budete dávat nové obklady. Ani vteřinu bych neváhal, abych si ty vývody dal do místa, kde mi budou vyhovovat a když už budete investovat nemalé peníze do kuchyně, tak předělání vývodů vody je naprosto triviální záležitost. S největší pravděpodobností kousek od těch vývodů bude koleno, nebo jiný šroubovací spoj. A že se to potrubí musí vysekat až po nalezení toho šroubovaného spoje je jasné. Ale to zvládne i manžel nešika. A když ne, ta kterákoliv ženská. Tam se to rozebere ( rozpojí ) a napojí se do místa, kde to budete potřebovat. Je jasné, že to neuděláte sama, že si musíte zavolat nějakého instalatéra, ale rozhodně se to vyplatí,zvláště, když potom budete mít kuchyň podle svých představ. Hodně zdaru. S pozdravem Laďa

Láďo nemáte diametrálně odlišný názor než já..
Přesně jsem psal že:
"Pokud se Vám jedná opravdu JEN o záměnu baterie z nástěnné na stojánkovou, a není s tím spojena rekonstrukce rozvodů vody, či rekonstrukce kuchyně..., pak doporučuji nechat to být..."
Tudíž s Vámi souhlasím, protože zde se jedná o novou kuchyň...
rajka
hodnocení

ještě jeden hloupý dotaz, na kolik by to tak zhruba vyšlo (časově potažmo finančně)? I když v ceně kuchyně to asi nebude extra velká položka...

Počítám, že řemeslník si bude účtovat cca 200-250/hod.

Dík moc!

rajka
hodnocení

Pane Laďo, díky moc za Váš názor. Možná máte pravdu a asi by mě i uklidnilo, kdyby to bylo udělané a zkontrolované, než čekat nějakou potopu... jen se musím přenést přes ten strach z bourání a seženu instalatéra. Děkuji Vám všem!

no, pokud jsou trubky původní a chcete investovat do nové kuchyně, já osobně bych udělal i rekonstrukci rozvodů vody a odpadu. není nic lepšího, než investovat do nové kuchyně a za rok, za dva až se to ucpe všechno rozebírat, bourat atd...

nebo si vlastník domu vymyslí rekonstrukci rozvodů...

rajka
hodnocení

Je to byt v os. vl. starý přes 40 let a my jsme v něm 2 roky, takže o trubkách bohužel nemám ponětí :( Díky za radu, ale na velké bourání asi nemám odvahu a budu doufat, že se nic nepo...kazí.

hodnocení

1x

vysekat až k vodoměru a vše nové , práce instalatéra i z materiálem max 7000,- to je komplet nová voda dřez ,vana,wc, umyvadlo:)

cyril*

Proč to nevzít rovnou od vodojemu?

Cyrile, nebolo by lepsie od pramena?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]