Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dál s konstrukcí podlahy?

Od: vodry* odpovědí: 4 změna:

Už jsem z toho zmatený...Buduji v rekonstruovaném domě podlahu a v přízemi na navoženém původním jílu mám zatím vybetonovanou 12 cm desku. Jak by jste při konstrukci pokračovali dál? Mám ještě možnost navýšení o 21cm, pak by měla přijít plovoučka. Moc díky za názory.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

2x

Vy jste navozil zpátky původní jíl? Doufám, že ne ve větší vrstvě.Jíl je ta nejzáludnější zemina, která pojme hodně vody, ale také dokáže o 10% seschnout.Kolik jsem už viděl základových desek, které se po roce propadly a zlomily se, jak tabulka čokolády. Uveďte prosím, jaká je tloušťka navezené vrstvy.

vodry*
hodnocení

Tak to fakt ne :o) Zeminu jsem zpět nevozil. Ta už tam je od roku 1932, co byl dům postaven. Ze staré podlahy jsem vyboural parkety, prkna a podklad ze škvárobetonu. Pak jsem ještě odebral 10 cm již zmíněný jíl. Ten jíl je dost ztvrdlý za těch skoro 80 let :) Potom jsem si nechal dovést mix betonu (tloušťku 12cm). Dále jsem měl v záměru napenetrovat (což už dělám), položit lepenku, 14cm polystyrenu a pak 8cm bet.deska s kari sítí.

standam*
hodnocení

0x

a co

hydroizolace, EPS (130mm), beton s armaturou (70mm), folie, podlozka a lamin.podlaha

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Postup je naprosto striktně danný. Nejdříve hydroizolace, která musí být napojena na vodorovnou hydroizolaci pod stěnami. Když použijete nějakou těžkou lepenku, tak ve spojích se to celkově zvedne a při pokládce tepelné izolace musíte tuto skutečnost vzít v úvahu a buď do toho EPS vybrousit drážky a nebo tu podlahu celou srovnat suchým pískem, aby se ten EPS nehoupal. Použijte EPS 100Z. Pokud budete dávat laminátovou plovoučku, tak rozhodně nedávejte slabší, jak 8 mm. Jako podložka pod plovoučku můžete dát třeba Mirelon a nebo třeba izofloor. Odkaz : podlahy-turek.cz/... Já jsem dával 6 mm. Takže konečné složení bude : 5 mm srovnání povrchu izolace, 80 + 50 mm EPS 100Z, 60mm betonový potěr s vyarmováním, nebo a armovacími drátky, 6 mm izofloor, 8 mm plovoučka celkem 209 mm. S pozdravem Laďa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]