Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Broušení a leštění betonu za mokra

Od: marfi* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den potřebuji poradit.. Chci brousit neboli leštit rovné plochy betono chtěl bych docílit imitaci mramoru aspoň se mírně přiblížt vzhledem něco podobného jak se dělá teraso..

Na internetu jsem našel tuhle brusku myslíte že pro začátečníka to bude stačit? Nechci do techniky moc investovat aspon pro začátek..

uni-max.cz/...

Ještě se chci zeptat doma mám komproser který ma objem okolo 50 - 60l bude to stačit?

Předem děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

1x

Dobrý den. Já si myslím, že bruska, kterou chcete použít, je nevhodná. Na broušení betonu v ploše se nedá použít něco miniaturního. Navíc nikdy nedostanete z betonu jakýmkoliv vybroušením povrch, který by vzdáleně připomínal teraco, nebo dokonce mramor. Ten vzor, barvy, zrna a pod. tam prostě už musí být a tou bruskou to srovnáte několikerou zrnitostí brusného kotouče, s následným vyleštěním. Určitě to půjde i u prostého betonu, ale nevím, jestli vynaložená práce bude adekvátní tomu výsledku. S pozdravem Laďa

doplněno 24.05.11 13:58:

Odkaz : google.cz/...

Broušení a leštění betonu za mokra

des*
hodnocení

0x

Viděl jsem kameníka a ten měl tu brusku poháněnou tou chladicí vodou,takže nepotřeboval kompresor.Ale je to dýl,nevím jak se jmenovala.

kjanik112*
hodnocení

0x

Souhlas s předešlým. Vybrousit beton se Vám těžko podaří.Pokud obsahuje křemenné oblázky, ty jsou mnohem tvrdší, než písek. Teraccová směs se dělala z vápencových drtí, takže tvrdost byla stejnoměrná-což je podmínka pro dosažení hladkého, lesklého povrchu.Umělý mramor se dělal ze sádry a vápecových mouček.

hodnocení

0x

půjčil jsem si brusku na parkety pásovou a v bytě jsem brousil parkety ,ale v jedné časti po rekonstrukci stoupaček topení se už nikdo nenamáhal dát je do původního stavu tak to zabetonovali tak po zbroušení parket jsem jen tak zkusil přejet i tu betonovou část bruska vzala i ten beton vznikla jemná struktura teraca ale nedokážu typnout jaká bude spotřeba brusných pásů přeci jenom dřevo je o poznání měkkčí.Při broušení tou flexou na vzduch budete brát jen malé plochy a vytvoříte zcela určitě povrch který se vám nebude ani za mák líbit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]