Nejste přihlášen/a.
Dobrý den Vám přeji,
měl bych dotaz ohledně bazénu o rozměrech 3,05x0,7m, hlavní příčinou je samozřejmě voda.
Můžu použít vodu z potoka? Bydlím horské oblasti, kde je max. 100 domů, určitě každý nemá septik ( jímku ), z jednoho potoka je použita čistička, z druhé potoka, který pramení pod Velkou Javořinou, je určitě čistější. Manželka mě vodu z potoka nepřipustilu, z důvodu,že můžou v potoce plavat různé chemikálie ( odpad ). Mám tzv. startovací tablety pro bazén ( chlór atd. ),ale nevím jestli by měly vliv na tuto vodu.
Moc děkuji za odpovědi.
Přeji hezký den
Dobrý den. Já to typuji, že na Veličce je čistička v Nové Lhotě, ale vlévá se do ní spousta potůčků, třeba z Vápenek, různých Mlýnů a na konec Hrubý potok tekoucí z Filipovského údolí. Takže to typuji, že na lokalitu Javorník, a to někde u soutoku Veličky a Hrubého potoka. Nicméně, to je fuk. Je potřeba si vzpomenout na dobu, kdy se ve Velké nad Veličkou postavilo koupaliště a kdy se brala voda z mlýnského náhonu, který začínal v Petruchových Mlýnech ( kousek od mostu ) a tak se to roky provozovalo. Později se vykopaly studny a voda se brala z těchto studní, avšem byla to zase voda z Veličky, akorát patřičně přefiltrována. Nicméně, jak už psal kolega, bylo by asi záhodno si nechat udělat rozbor na hygieně a teprve z výsledků vycházet. A ještě k tomu mohu dodat, že se vesele koupe v přehradách a různých nádržích a přírodních koupalištích a tam ta voda ani není nijak chemicky upravena, či ošetřena. Já bych se toho asi nebál. Možná by chtělo vyvrtat studnu v blízkosti toho potoka, aby vody byla aspoň opticky čistá. Ostatní potom spolehlivě odtraní chemie. S pozdravem Laďa
Ano ano máte prabdu, já bydlím pod Novou Lhotu u soutoku z vody z Nové Lhoty a Vápenek, takže tam by ještě relativně mohla být čistá voda, no já když jsme byl mladý což není dlouho ( 15let ) jsme se koupali v potoce a nikdo nic neřekl,ale v dnešní době bych si netroufl koupat v potoce, je pravda,že pstruzi jsou pořád v našich končinách,ale před 10-15 lety bylo daleko víc.Ale v tomto máte pravdu dřív se koupalo snad všude v potoce, ted dětí moc nevidím, třeba menší hráze atd.,jako za našich dob
Nějakou chemii mám,ale myslím,že to je hlavně proti bakteriím,které se vytváří asi růstem teploty vody atd.
Vidím,že máte velmi dobré informace.
Moc Vám děkuji za radu
Nic Vám nebrání nechat si provést v laboratoři rozbor vody...Není to nic drahého.
Bohužel pro Vás, zřejmě bude faktem, že kvalita vody v potoce bude kolísavá, takže ani rozbor s dobrým výsledkem, nezaručí, že druhý den ve vodě nebude znečištění...
A vlastní studnu nemáte?
Jestli ne, pak holt za jedno napuštění bazénu dáte nějakých 600-800Kč za vodu...
Dobrý den,
Studnu mám,ale pro 3600 lirů bude zřejmě nedostačující, navíc teď je docela sucho.
Přemýšlel jsem,že bych napustil vodu z potoka a pak udělat rozbor, nevíte kolik může stát rozbor vody? Díval jsem se na netu, myslím,že bych se mohl vlést do 500Kč.
Jelikož máme 2leté dítě, obávím se,že to neprojde, budu muset postupně přes studnu a nebo pro dítě maláý bazén a pro nás větší.
Děkuji Vám za radu
Tak když nemáte dostatek vody ve studni, nemusíte bazén napouštět najednou...to je snad jasné.
Rozborů vody je více druhů...minimálně "jednoduchý základní"...a "kompletní"...
Pokud by stačil ten jednoduchý, pak by to mělo být někde do 1tis Kč..
Asi bych nepředpokládal ve vodě z potoka chemické znečištění..(i když...kdo ví), ale spíše biologické, takže Vás bude zajímat BSK5,CHSK...a Escherichia Coli a možná zákal...Takové věci jako železo, mangan...tvrdost atd. nebudou podle mne v tomto případě podstatné..
Samozřejmě že bazénová chemie pak také vodu vyčistí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.