Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak a čím vydrhnout linoleum

Od: marun odpovědí: 2 změna:

Mám v bytě linoleum, které vypadá jako světlé dřevěné desky a má i takovou strukturu. Na omak je cítit malé drážky a v těch se mi drží špína, kterou vydrhnu jen rýžovým kartáčem. Je to velice pracné, nepomohli ani speciální prostředky( intenzivní čističe, čističe s voskem). Umývám klasickým mopem a jednou za měsíc drhnu. Koupím si klidně nějaký přístroj do 5000 kč, ale nenašla jsem žádný na trhu, který by uměl vykartáčovat podlahu.Vyzkoušela jsem i parní čistič a nic. Kdo má jakoukoli zkušenost poraďte. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Každé lino(PVC) je plast,jehož složení ovlivňuje i užitné vlastnosti.Povrch lina je tvořen na povrchu vrstvičkou vosku,která umožní lesk a tvrdou vrstvičku.Pokud se na tuto povrchovou úpravu použije rejžák,moc se tomu linu nepomůže.Po zaschnutí by se měla vrstva vosku obnovit.Nebo použít PUR lak který vydrží mnohem víc.

JABRAKA

jendax

Na vojně jsme používali mazlave mydlo a kartáč na nasadě.Kanady samozřejmě nechavali na linu černe čmouhy a nebyl problem tímto postupem vyčistit lino .

Jeden kybl s teplou vodou a trochou mazlaku a druhy kybl s čistou vodou na setření a podlahy byli jak nove :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]