Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu při výběru motorové řetězové pily. Rád bych něco polo - ne příležitostní řezání ani profesionální. Jaký výkon, objem motoru, atd. - já uvažuji o liště cca 40 cm, a objemu motoru 38 - 42 ccm. Značka Still a Husqarna jsou nejlepší (a dražší), ale co jiné značky - díval jsem se třeba na Homelite nebo Partner. Tyto značky při podobných výkonech (výkon 2,2 koní, lišta 40 cm) mají rozdíl v ceně cca 2000,- Kč. Díky.
Jsou 2druhy.Pro amatéry a profi.AM pily jsou zhruba na úrovni,celkem se nedá sáhnout vedle.Stačí zajít do kšeftu a tam si vybrat.Jinak pila jak pila.Leje se tam olej a benzin.Používá se obyčejně na řezání dřeva.Já např mám jednu profi Homelite a jednu Taiwan,který byl v Lídlu před třemi roky za 1600kč.Pořežu s ní kde co,není problém ani s kácením,Brusku mám svoji,sám si ji obtahnu.Stačí si vybrat.CHina pily pomlouvají,neměl jsem ji,nevím.Homelitka je 50cm a jen na silné kmeny,šetřím ji.
Pro příležitostné řezání opravdu není potřeba profi pila. Před rokem jsem se radil se servisákem od Stilla. Doporučil mně poloprofesionální Homelitku s 35-40 cm lištou. Důvody: cena se pohybuje okolo 3500Kč, dobře startuje v zimě i létě, při větší práci se nepřehřívá (dobře dimenzovaný větrák). Za odpoledne zvládne vlečku dřeva bez problému-odskoušeno.
Díky. A co pila Partner nebo Ryobi, to jsou jaké značky? Případně jakou pilu z těchto byste doporučil a proč. Jedná se mi o řezání dříví vždy tak jednou nebo dvakrát do roka, když se přiveze cca 10 - 15 m3 (kulatina tak 4 m dlouhá a v průměru kolem 30 až 60 cm)
Ryobi RCS 4040C2 homelite.cz/...
Ryobi RCS 4040CA homelite.cz/...
Homelite 4245A homelite.cz/...
Homelite HCS 3840A homelite.cz/...
Partner P842 pily.heureka.cz/...
Tak ta Partnerka,je přesnou kopií toho mého Taiwanu.Nachlup,jen cena je jiná.Pokud je origo,pojede dobře.
Asi moc neporadím, jen napíšu názor a zkušenost. Měl jsem dvě Homelitky, jednoruční. Nepotřebuji pilu, kterou musím držet "obouma" rukama. využiji pilu, kterou držím jednou rukou, má těžiště i plyn pod horním držadlem. Tyto motorovky jsou pouze "profi", kutilům ji nenabízejí (a tomu odpovídá i cena). Dnes mám jednoručku asi za 9 tisícovek, není to žádná značka ale jsem s ní bezvýhradně spokojen!
kupoval jsem na chalupu pro tatu elektrickou od Bosch s lištou 40cm a výkonem někde kolem 2000W. řezali jsme poměrně tvrdé dřeviny a moc sem nechápal, co vše za průměry to je schopné přeřezat. naprostá spokojenost, jediny co se do toho leje je mazací olej-to víte, jinak naprosto bezúdržbové, neřve to, žádný zplodiny, docela kvalitní řetěz, krásný piliny, lehká, bezpečná. celkem drahá, ale považujeme za dobrý nákup.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.