Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řetězová pila pro příležitostné řezání

Od: frantik* odpovědí: 10 změna:

Prosím o radu při výběru motorové řetězové pily. Rád bych něco polo - ne příležitostní řezání ani profesionální. Jaký výkon, objem motoru, atd. - já uvažuji o liště cca 40 cm, a objemu motoru 38 - 42 ccm. Značka Still a Husqarna jsou nejlepší (a dražší), ale co jiné značky - díval jsem se třeba na Homelite nebo Partner. Tyto značky při podobných výkonech (výkon 2,2 koní, lišta 40 cm) mají rozdíl v ceně cca 2000,- Kč. Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Jsou 2druhy.Pro amatéry a profi.AM pily jsou zhruba na úrovni,celkem se nedá sáhnout vedle.Stačí zajít do kšeftu a tam si vybrat.Jinak pila jak pila.Leje se tam olej a benzin.Používá se obyčejně na řezání dřeva.Já např mám jednu profi Homelite a jednu Taiwan,který byl v Lídlu před třemi roky za 1600kč.Pořežu s ní kde co,není problém ani s kácením,Brusku mám svoji,sám si ji obtahnu.Stačí si vybrat.CHina pily pomlouvají,neměl jsem ji,nevím.Homelitka je 50cm a jen na silné kmeny,šetřím ji.

hodnocení

0x

Pro příležitostné řezání opravdu není potřeba profi pila. Před rokem jsem se radil se servisákem od Stilla. Doporučil mně poloprofesionální Homelitku s 35-40 cm lištou. Důvody: cena se pohybuje okolo 3500Kč, dobře startuje v zimě i létě, při větší práci se nepřehřívá (dobře dimenzovaný větrák). Za odpoledne zvládne vlečku dřeva bez problému-odskoušeno.

frantik*
hodnocení

Díky. A co pila Partner nebo Ryobi, to jsou jaké značky? Případně jakou pilu z těchto byste doporučil a proč. Jedná se mi o řezání dříví vždy tak jednou nebo dvakrát do roka, když se přiveze cca 10 - 15 m3 (kulatina tak 4 m dlouhá a v průměru kolem 30 až 60 cm)

Ryobi RCS 4040C2 homelite.cz/...

Ryobi RCS 4040CA homelite.cz/...

Homelite 4245A homelite.cz/...

Homelite HCS 3840A homelite.cz/...

Partner P842 pily.heureka.cz/...

des*

Tak ta Partnerka,je přesnou kopií toho mého Taiwanu.Nachlup,jen cena je jiná.Pokud je origo,pojede dobře.

buban76*
K popisovanému použití,by stačila kvalitnější elektrická pila. Kvalitnější myslím značkovou pilu např. Bosch,Narex,Makita,Dolmar,Stihl,v ceně kolem 3-4tis. Levné baubau pily budou řezat taky,ale práce s nimi nebude taková radost,a problémy na sebe nenechají dlouho čekat. Totéž platí i u benzínových pil,tam bych viděl spodní hranici tak 7-8tis. A opět bych se držel osvědčených značek Stihl,Husqvarna,Dolmar,Solo... Ostatní je povětšinou Čína s nejistým výsledkem

hop®
hodnocení

0x

Asi moc neporadím, jen napíšu názor a zkušenost. Měl jsem dvě Homelitky, jednoruční. Nepotřebuji pilu, kterou musím držet "obouma" rukama. využiji pilu, kterou držím jednou rukou, má těžiště i plyn pod horním držadlem. Tyto motorovky jsou pouze "profi", kutilům ji nenabízejí (a tomu odpovídá i cena). Dnes mám jednoručku asi za 9 tisícovek, není to žádná značka ale jsem s ní bezvýhradně spokojen!

celp*
hodnocení

0x

Zdarec.Soporučuju Stihl.Jen taková maličkost.Na lištu 40 je objem 38-42 málo.To odpovídá max 2,2kW výkonu na plný ceres.Chtělo by to 3-4 kW.

hodnocení

0x

kupoval jsem na chalupu pro tatu elektrickou od Bosch s lištou 40cm a výkonem někde kolem 2000W. řezali jsme poměrně tvrdé dřeviny a moc sem nechápal, co vše za průměry to je schopné přeřezat. naprostá spokojenost, jediny co se do toho leje je mazací olej-to víte, jinak naprosto bezúdržbové, neřve to, žádný zplodiny, docela kvalitní řetěz, krásný piliny, lehká, bezpečná. celkem drahá, ale považujeme za dobrý nákup.

frantik*
hodnocení

já mám doma Narexku, ale obávám se, že bych ji na takovémto řezání rychle oddělal, že je spíše na nějaké menší dříví.

buss
hodnocení

0x

Nedávno byl někde na intu test pil, v podstatě problémy se startováním, nevyvážené

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]