Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel dělá dluhy - jak se ho zbavit?

Od: kacnel odpovědí: 6 změna:

dobrý den-

před 3-mi léty jsme s přítelem získali nájemní městský byt. Narodilo se nám dítě a přítel odjel pracovat 300 km dál.Město nám nabídlo byty k odprodeji,přítel už v té době neměl o koupi zájem ani peníze.Vše jsem zařídila sama,splácet budu ještě dlouho půjčku na byt i zařízaní bytu.Přítel dělá v místě práce dluhy a už nás navštívili exekutoři.Jezdí průběžně za dcerkou a platí půlku nájmu a na dítě.V bytě má trvalý pobyt a nevím,jakým způsobem ho odhlásit.Má tady i pár osobních věcí. ˇUřad nepomůže. Bývalý přítel se mi jen vysmívá a vyhrožuje dalšíma akcema.

ˇ Členský podíl je psán na mne. Nikdo neví, v jakém je teď vůči bytu v postavení,pokud má zde trvalý pobyt, prý nemůžu nic dělat. Jsem absolutně bezmocná .Kdykoli může přijet,kdykoli můžou přijít exekutoři.Sice mám na nábytek účty,ale jsem v práci a minule jsem měla jenom štěstí,že mne v práci zastihli. Musela jsem si půjčit,zadlužit se a dluh uhradit/ 30 000Kč.

Te´d pracuji jen na splátky dluhů a díky rodičům nemáme hlad.

Co můžu dělat _?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Pokud je kupní smlouva a tím i členský podíl psaný na vás, tak samozřejmě o byt nepříjdete. Ale ověřte si to na KN, zda tam jste uvedená jako jediný vlastník: nahlizenidokn.cuzk.cz/.... Má-li v bytě trvalý pobyt a občas k vám přijede a má zde i osobní věci, tak vám ho na ohlašovně nezruší. Těžko seženete důkaz, že se zde trvale nezdržuje. Ale trvalý pobyt nezakládá žádné vlastnické právo, pokud není zapsán jako podílový spoluvlastník. Ale to si ověřte. Jako vlastník byste s ním měla ukončit nájemní smlouvu, pokud ji má. Já bych doporučila v tomto případě se obrátit na právníka, předložit mu veškeré podklady, které máte k bytu. Určitě byste to měla lacinější, než platit jeho dluhy. Doufám, že nejste u jeho dluhů uvedená jako ručitel.

hodnocení

0x

Lidka má pravdu. A když nemáte na právníka, požádejte soud o zrušení užívání bytu a soudní vystěhování. Zas až tak by to problém nemusel být. Sama jsem to kdysi takhle udělala. *hej*

buss
hodnocení

0x

1. Na cokoliv cennějšího co kupujete mít doklad, je-li to možné jmenovitě na sebe. Nebo lépe aby to kupovali rodiče.
2. z přihlášení občana k trvalému pobytu nevyplývají žádná práva k objektu ani vlastníkovi. Údaj o TP je údaj evidenční, má význam pro výkon veřejné správy, občan má mít jedno místo TP.
3. zajit na ohlašovnu a podat žádost o Zrušení údaje o trvalém pobytu. K tomu by měli poradi jak a co, na to si je platíme. Popř. lze jít i k soudu. Problémek je, ža tam má věci a občas se tam vyskytne. Hradí něco co se týká bytu?
4. Exekutorovi sdělit kde se fakticky nachází.

doplněno 23.05.11 10:40:

viz zákon o evidenci obyvatel, tam jsou podmínky, které je třeba pro odhlášení splnit. Pokud něco hradí, tak to nepůjde.

kacnel
hodnocení

díky za odpovědi.Ještě odpovídám- ano,jako člen družstva jsem psaná jenom já a právě nikdo neví- ani úřad,ani představenstvo, v jakém je vůči bytu postavení. Ale platí dohodnutou půlku nájmu/ fondu/ a výživné. Splátky na koupí bytu,opravy a běžný provoz neplatí.

Zrovna dopoledne dorazil ,já s malou půjdeme k matce,než odjede.Vždy se opije,brečí ,vyhrožuje,tak začínám mít i strach. Ale je to záležitost poměrně čerstvá,skončila jsem s ním z důvodu poslední exekuce.Jiný důvod není. Je mi jasné,že s bytem nehne,ale mlůže dluhy dělat nadále a tak mne vydírá.

Ten právník by byl nej.,.. ,ale nemám na něj.Budu to ale muset asi zvládnout.Prý existují právnici bezplatní- zkusím se kouknout,jestli u nás nějakého nenajdu. Ale moc děkuji za odpovědí, třeba něco využiji.

S pozdravem..

Káča

freebird*
hodnocení

0x

..@ kacnel: nezoufejte, máte naději se zbavit tohoto problému..pokud je členský podíl psán pouze na Vás tak můžete požádat o zrušení přítelova trvalého bydliště..můžete se i domluvit s vlastníkem objektu a můžete podat společnou žádost..více info >>ZDE<<

kacnel
hodnocení

dobrý den

tak využila rad. Zašla jsem na magistrát- ohlašovnu.Tam mi nedali naději- má tady pár věci,platí a nelze zrušit,pokud občas přijede. Zašla jsem za právnikem,zaplatila 3 000 a podala žádost o vystěhování a dodala veškeré podklady. Prý to trvá i pár měsíců. Mám naději,ale uvěřím,až bude výsledek. Pak napíši, jak to dopadlo,kdyby byl někdo ve stejné situaci.

Díky Všem a dobrý den

Káča

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]