Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barvení plastu a kovů

Od: veron odpovědí: 6 změna:

Zdravím.
Mám v plánu úpravu své baskytary - respektive její přebarvení. Chci přebarvovat bílý kryt ( viz. obrázek ) z plastu a kovové knoby ( ovládání zvuku - na obrázku 2 ). Nevím ovšem čím lakovat? Nějaká levná forma která bude držet. Ještě pak lépe když půjde použít jedna barva - ve spreji spíše, na kov i plast bez sloupání.
Děkuji moc .)

Barvení plastu a kovů

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Na plochy,verone,bych použil samolepicí tapetu DC-FIX.Rychlost opravy a možnost kdykoliv provést další změnu,je kladem.Kulaté a kovové díly přestříkneš autoemailem ve sprayi.Jen omyješ acetonem.

JABRAKA

hop®
hodnocení

0x

Ahoj Verone, předpokládám, že nejsi debil, který bude plastový kryt "lakovat" na kytaře a že ho před barevnou úpravou odmontuješ. Je trošku porblém, že ta bílá plastrová deska bývá z materiálu na kterém barva moc nedrží, takže jestli ta kytara má být používaná (a ne na výstavu), brzo barva odejde "do věčných lovišť" a budeš tam velmi brzo mít rýhy od trsátka...

veron

Samozřejmě kryt sundám. Mám dokonce 2, kdyby se něco po..kazilo. Na basu hraju prakticky deně, trsátkem. Právě proto mě napadlo napsat jsem. Nejsem žádný kutil či snad něco takového, takže netuším, jak to je z barvama. Napadl mě autolak a ten následně přestříkat bezbarvým lakem. Nic odolnějšího mě zatím nenapadlo. A jak s tím kovem, to nevím..

mkat*
hodnocení

0x

Preco to chces prefarbit?Ved to urobili s tej umelej hmoty naschval aby sa pri castom pouzivani neotierala farba.A co sa tyka gombikov tie su tiez povrchovo upravovane.A podla mna original je original a po prestriekani gitara strati svoju originalitu.

doplněno 23.05.11 16:54:

Inac tie hladke veci sa velmi zle maluju.Ked uz tak si radsej zozen plast takej farby ako chces a urob si novy kryt.A gombiky na potenciometre si tiez zozen v nejakej radioamaterskej predajni.Myslim ze to bude rozumnejsie ako prefarbovat a hlavne asi krajsie.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Tam je hlavní otázka materiálu. Buď je to měkký plast a pak se dá celkem s úspěchem použít autoemail ve spreji, ale pokud to je podobné plexisklu, tak budeš mít asi smůlu.

veron
hodnocení

Díky moc všem. Něco z návrhů určitě využiju :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]