Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postavit nejlevněji přístřešek pro auto

Od: neon* odpovědí: 13 změna:

Auto je jeep. Zajima me horni cast, proti slunci, desti, snehu. Spodek bude klidne trava.

Jde mi o velice levnou variantu. Design vubec neresim. Alternativni reseni jsou vitana (hlina jako pojivo misto malty apod.)

Klidne z neceho, co se vali ve vetsim mnozstvi na odpadaku.

Jak byste na to sli? Dekuju! :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

3x

Konstrukce lešeňové trubky možnost i jiné, pospojovat žabkama. Na to dát pár prken a fólii.

doplněno 22.05.11 19:06:

Místo fólie plachtu, z Obi s okama.

hodnocení

0x

někdy na zborech domů, příp. rozpadliách se dají nalézt slušné trámky ze dřeva a prkna, a někdy lépe kolejnice, které se užívaly místo překladů. Z kolejnic se dají udělat svislé sloupky. na střechu nějaké použité trámky a starší prkna + ipa. co z odpadů nevím :(

hodnocení

0x

Nejlepší inspirací pro takovou lacinou stavbu bude návštěva nějaké osady našich spoluobčanů... tam si člověk může vybrat z nepřeberného množství nápadů...

případně si i několik osadníků pozvat jako stavební dozor...

23.05.11 08:10

:D*haha*

v případě jejich dozoru bych tam ale to auto zatím nedával*smich*.

buss
23.05.11 12:24
hodnocení

0x

plachtu

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Nejjednodušší je udělat přístřešek, který je opřen o stěnu domu. ale to by už asi nebylo laciné, bo estetická stránka věci není laciná. Takže něco podle obrázku. S pozdravem Laďa

Jak postavit nejlevněji přístřešek pro auto

Tohle ale asi nebude nejlacinější provedení (nemá to daleko ke garáži). Tazatel zdůrazňuje, že mu na vzhledu nezáleží. Já bych se přikláněl k té trubkové konstrukci (lešení) a na střechu buď plachtu (ta má ovšem svá omezení), nebo vlnitý laminát. Proti slunci, sněhu a dešti naprosto dostačující.

ladajaskva*

Dobrý den. Vy u těch návrhů z lešeňových trubek jaksi zcela mimo realitu předpokládáte, že je dotyčný má lešeňové trubky i s žabkama , nebo, že je sežene za facku ( že by je zcizil, nebudu vůbec brát v úvahu ). Takže výskyt zrovna lešeňových trubek někde na šrotišti je velmi sporadický a žabky se tam vyskytují pouze čerstvě narozené a kvákající. Kdybyste se lépe podíval na ten náčrt, tak byste zjistit, že polovina toho přístřešku je z drnů a hlíny a duhá polovina je asi tak 50 x lacinější, jak z nových lešeňových trubek a asi tak 10 x lacinější, jak z trubek dotáhnutých z kovošrotu. A pořád mě není jasné, kde vezmete ty žabky. To je ztěžejní záležitost. Jistě, může to svařit, zabetonovat do patek a pod, ale ta cena určitě bude vyšší, jak u konstrukce ze dřeva. S pozdravem Laďa

kristofova
hodnocení

0x

milan52*
hodnocení

0x

už dlouho jsem se taak nenasmál,manželce tekly až slzy,supr odpovědi

frame*
hodnocení

0x

Kamarád si udělal přístřešek za cca 500kč a to tak, že vyskládal dva řady palivového dřeva. Tím vytvořil stěny přes které přehodil pár bydel a na to hodil tu plachtu za 500kč z hobymarketu.

hodnocení

0x

Lešenářské trubky mám, v délce 4 a 2 m. Žabky a spojovací trny také mám. Chtěl bych zabetonovat kousky trubek většího průměru a do toho zastrčit ty lešenářské trubky, takže by se spodek nemusel větrovat. Teď ale nevím, co je lepší, zdali ta plachta nebo ten vlnitý polykarbonát. Plachta by se asi musela na zimu snímat. V jaké ceně za m2 je ten vlnitý materiál?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]