Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Koupil jsem přes aukro lampu.Doma jsem zjistil že má zvláštní zástrčku,jsou to plochý "čudlíky"-dva spodní "čudlíky" jsou naležato a vrchní k nim kolmo.Nevím jak to posat,vidím to poprvé a nevím do čeho zasunout a jestli můžu místo ty divný zástrčky namontovat normální.?Výrobek je z Číny. Děkuji za rady.
Myslíš tuhle anglickou?
doplněno 22.05.11 14:39:Klidně ji vyměň za českou nebo použij redukci.
Ještě si raději ověřte, jestli ta lampa snese 230V. Amíci mají rozvod 110V! Pokud je to klasická lampa, s obyč. žárovkou, neměl by to být problém- za předpokladu použití patřičné žárovky. Pokud je to něco s elektronikou, může být problém. My máme doma něco takového : gme.cz/... synátor totiž dostal nějaký Gameboy a pod. od mé ségry z Atlanty - a ty jejich adaptéry prostě 230V neumí!
No to si právě nejsem vůbec jistý. To, že má halogenky 12V, to znamená že má buď trafo, nebo spínaný zdroj, který z amerických 110V vyrobí 12V pro žárovky. Pokud je to klasický trafo, tak téměř jistě nesnese 230V namísto 110V - tedy vyvstává nutnost použít podobný převodník, který jsem výše linkoval.
Začal bych ale tím, že bych se podíval na štítek lampy, kde zjistíte, na jaké napětí je určená a kolik má watů. Pokud snese 230V (o čemž pochybuji) stačí obyčejná redukce, pokud ne, je třeba podle požadovaných watů vybrat patřičný převodník. Ale nejsou nijak drahé, takže není třeba v tom vidět problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.