Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se starat o kolo?

Od: cyklista* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, poradíte jak a čím udržovat převody a řetěz na kole? Po promazání se na to nachytá prach a nerad bych, aby se to usadilo v jeden velký nános

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Trochu si děláte zbytečné starosti...

Pokud chcete, můžete si koupit myčku na řetěz..., není to nijak drahá záležitist.

Nicméně ať už se o řetěz staráte sebevíc, stejně je to "spotřební materiál"...a vydrží zpravidla 1500km na MTB (o tom se zřejmě bavíme, na silničce vydrží i déle).

S každým řetězem by jste v podstatě měl měnit pastorky, respektive celou kazetu...

Já mám ty zkušenosti, že mi kazeta vydržela tak 3 řetězy tedy cca 4500km...a přední věnce na převodníku stačí měnit zhruba také tak.

Samozřejmě podle stylu jízdy to může být u každého cyklisty individuální...

Řetěz když je zaprášený prostě pečlivě otřete...a mírně naolejujte, moc to nepřehánějte..čím víc oleje, tím víc prachu se bude na řetěz chytat...V podstatě ale jde o to, aby se olej dostal "dovnitř" ke spojovacím válečkům...na samotném obvodu řetězu nemusí být oleje moc.

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, jen doplním vyčerpávající odpověď, používejte olej WD - 40 vytěsňuje vodu, odpuzuje prach a působí antikorozně

raadek*
Na řetěz používejte speciální olej na řetězy. Nebude se vám na něj tolik lepit prach a písek. V Lidlu ho mají za 50,-kč. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]