Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena kuchyně vč. montáže?

Od: bafik* odpovědí: 5 změna:
zajímalo by mně, lidé kteří si zakoupili kuchyň od firmy ORESI, máte na prodejním dokladu cenu s 9%DPH s montáží? Pokud je na faktuře uvedena tato sazba DPH má být montáž kuchyně opravdu v ceně a ne aby si jí zákazník hradil sám a jěště jiné firmě /Techwod?/ než u které byla kuchyň zakoupena.Prosím napište. Děkuji Dáša

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x
Skutečně takto účtovaná kuchyň by měla být včetně montáže. Jinak jde s pravděpodobností hraničící s jistotou o daňový podvod.

hodnocení

0x

asi chápu na co se ptáte. Pokud máte fakturu s 9% a řádek, který říká cena vč. montáže a přijde to namontovat jiná firma, měl by tu firmu zaplatit ten, co vám tu kuchyň prodává... je to určitě jen hra slov, aby byla dodržena litera zákona, ale Vám do dává do ruky trumf proč platit jednu montáž 2x... a proč? ;)

Pokud montážní firmu poslala ta firma, co Vám fakturovala kuchyň, nechal bych si montážní fakturu proplatit. Zřejmě neuspějete, ale za tu srandu to stojí :-D

al bunda*
Já bych šel možná i dál a hodil teplý bonz na berňák - záleží na stupni nasranosti. Fakt je to daňový podvod.
Hezký den.

al bunda*
hodnocení

0x

Tak jsem na to ještě jednou koukal a skutečně - je-li na faktuře cena se sazbou 9% DPH, jde o cenu kuchyně s montáží a společnost by vám měla kuchyň i namontovat, resp. zajistit montáž, za kterou ovšem už byste neměla nic platit. Jinak jsem říkal něco o daňovém podvodu, že?
businessinfo.cz/...
Hezký den.

hodnocení

0x

Dášo, je to skoro dva měsíce, ale zkusím se zeptet polopatě. Vy jste si koupila kuchyň k tomu montáž, zapalatila 9% DPH. (kdo jí dovezl?) Pak přišla firma a vy jste zaplatila montáž opět? To jsem asi pochopil špatně, tak to asi nebylo, co?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]