Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polystyrén versus zdivo

Od: chichipok1 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,prosím o radu.Jakou sílu zdiva nahradí 1 cm polystyrénu? Nezajímají mne tepelné mosty ani výpočty,jen se nemohu dopátrat jednoduchému výsledku.Všude se uvádí tepelný odpor a vodivost zdiva.Mne zajímá jetli mi nezmrzne voda která je za stěnou z betonu š25cm.a izolovaná 1cm polyst.Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x
Pokud se v domě netopí,zamrzne voda za jakoukoliv zdí,ale za různou dobu.Jinak se jedná o to,aby se při vytápění bytu na běžnou domácí teplotu spotřebovalo co nejméně tepla.Rozhodně 1 cm polystyrenu je tloušťka izolace,která to podstatně neovlivní.Z praxe lze říci,že bude nutno použít tloušťku izolace 20 cm EPS k tomu,aby ztráty tepla byly únosné.Nikdy se nedá říci, že budou nulové.Na Webu lze najít tabulky izolačních schopností různých stavebních materiálů.JABRAKAdoplněno 22.05.11 13:20:Našel jsem tuto tabulku.Srovnání tepelného odporu polystyrénu s jinými stavebními materiályPorovnání tepelně izolačních vlastností fasádního, pěnového polystyrénu EPS 70 o tloušťce 50 milimetrů s ostatními stavebními materiály.5 centimetrů silná fasádní polystyrénová deska má stejné tepelně izolační vlastnosti jako:- 30 centimetrů silná dřevěná deska- 50 cm silná stěna porobetonových tvárnic- 110 cm silná stěna postavená s plných pálených cihel- 200 cm silná železobetonová stěnadoplněno 22.05.11 13:22:Našel jsem tuto tabulku.Srovnání tepelného odporu polystyrénu s jinými stavebními materiályPorovnání tepelně izolačních vlastností fasádního, pěnového polystyrénu EPS 70 o tloušťce 50 milimetrů s ostatními stavebními materiály.5 centimetrů silná fasádní polystyrénová deska má stejné tepelně izolační vlastnosti jako:- 30 centimetrů silná dřevěná deska- 50 cm silná stěna porobetonových tvárnic- 110 cm silná stěna postavená s plných pálených cihel- 200 cm silná železobetonová stěna

jabraka*
hodnocení

2x

Pokud se v domě netopí,zamrzne voda za jakoukoliv zdí,ale za různou dobu.Jinak se jedná o to,aby se při vytápění bytu na běžnou domácí teplotu spotřebovalo co nejméně tepla.Rozhodně 1 cm polystyrenu je tloušťka izolace,která to podstatně neovlivní.Z praxe lze říci,že bude nutno použít tloušťku izolace 20 cm EPS k tomu,aby ztráty tepla byly únosné.Nikdy se nedá říci, že budou nulové.Na Webu lze najít tabulky izolačních schopností různých stavebních materiálů.

JABRAKA

chichipok1
hodnocení

Děkuji za odpověď.

hodnocení

0x

chichipoku, nelze odpovědět na Vaši otázku správně a přesně, páč nepíšete jaká cihla a jaký polystyren.

Lze to ale obecně vypočítat, ře si zjistíte lambdu Vašeho zdiva a EPS a přepočítáte si hodnoty na cm.

ICQ 55180641

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]