Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu.Jakou sílu zdiva nahradí 1 cm polystyrénu? Nezajímají mne tepelné mosty ani výpočty,jen se nemohu dopátrat jednoduchému výsledku.Všude se uvádí tepelný odpor a vodivost zdiva.Mne zajímá jetli mi nezmrzne voda která je za stěnou z betonu š25cm.a izolovaná 1cm polyst.Děkuji
Pokud se v domě netopí,zamrzne voda za jakoukoliv zdí,ale za různou dobu.Jinak se jedná o to,aby se při vytápění bytu na běžnou domácí teplotu spotřebovalo co nejméně tepla.Rozhodně 1 cm polystyrenu je tloušťka izolace,která to podstatně neovlivní.Z praxe lze říci,že bude nutno použít tloušťku izolace 20 cm EPS k tomu,aby ztráty tepla byly únosné.Nikdy se nedá říci, že budou nulové.Na Webu lze najít tabulky izolačních schopností různých stavebních materiálů.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.