Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tesařík fialový ve dřevostavbě

Od: vanad* odpovědí: 1 změna:
Dostavujeme dřevostavbu a spatřili jsme během posledních 2 dnů na různých místech uvnitř už 3 tesaříky fialové. Zajímá mě, co to pro nás může znamenat? Na internetu jsem se dozvěděl, že se touto dobou rojí, že napadají přednostně neodkorněné dřevo a takové tam žádné nemáme. Taky, že se před vylíhnutím zavrtávají hluboko do dřeva. Je možné, že už byli v trámech a právě se vylíhli? Máme se jich nějak obávat? Děkuji za odpovědi

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

2x

Pokud bylo dřevo z vývratů a nebo pokácené klády nebyly hned vyvezeny, může být dřevo napadeno už v lese.Kůra je spolehlivá vstupní brána pro dřevokazný hmyz.Prostě lesáci nedodrželi těžební technologii.Dřevo z vývratů se má prodávat levněji pro velkou pravděpodobnost napadení hmyzem.V praxi jsem se několikrát setkal s případy, kdy bylo slyšet, jak v trámech hryže hmyz, pak se objevily výletové otvory-a byl pokoj.Vylétnutí brouci si najdou raději dřevo s kůrou a syrové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]