Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit VLHKÉHO ZDIVA

Od: andream* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, po půl roce mi už opravdu nezbývá, že se zeptat vás a doufat, že někdo přispěje nápadem :) Protože už opravu nevíme, co máme dělat. *zed*
Takže někdy v listopadu jsem poprvé objevila flíček na zdi, který se postupně pěkně rozrostl, mysleli jsme, že je to ze střechy, ale po dnešním výřezu stropu (a pár dalších nad) jsme zjistili, že tudy asi neteče. Střechy byla totiž před rokem a půl předělaná a po pul roce, jsme si poprvé všimli toho fleku. Bydlíme v domě, ve 4.NP či 3. patře, v podkroví. Je to dům typicky pro centrum města, nevím jak jej popsat. :) Tavlhkost se dokonce dostala i skrz zeď na druhou stranu, kde je chodba se schodištěm a dokonce i o patro níže, tam to způsobilo také pěknou neplechu (ještě, že tam mají stropnice a nejde to vidět :( ) Dle plánků by tam neměla být žádná voda, odpad, nic - to je až4 – 5 metrů od fleku.. Ale nějak jsme vykoukali, že flek se zvětšuje především, když prší.. Nevím, jak ještě věc popsat.. Byl tady jeden pán, co si myslel, že to jsou tepelné mosty, máte s tím někdo zkušenost? Myslíte si, že by se z toho mohla stát taková neplecha? Velice děkuji za případné nápady, návrhy.. Opravdu nám to velice pomůže.. Když tak vložím fotku, jestli by to pomohlo, Andrea :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

andream*
hodnocení

Teda po roce od udělání střechy jsem si všimla poprvé fleku, což je půl roku zpátky :) Já jsem taky nemehlo a všechno poprdim a špatně napíšu ;)

hodnocení

0x

Asi by nebylo špatné situaci vyfotit...to je lepší než slovy popisovat.

Tepelný most je sice "potvora"...

Ale pokud se Vám skvrna zvětšuje i teď, když je 20 stupňů nad nulou...a prší, pak to "asi" tepelný most nebude, co myslíte?

Co takhle nějaké potrubí vzduchotechniky, odtah digestoře...anténí prostup střechou...nějaký nosník po kterém stéká voda.., kabelová trasa...

Je to jen na obvodové zdi, nebo i uprostgřed bytu? Nezatéká někde přes římsu do fasády?

andream*
hodnocení

To víte, já tomuhle absolutně nerozumim, ale také si myslím, že to tepelný most není.. Přidávám fotečky - ono je právě všechno pár metrů od toho, odpad, voda, nic v těch místech není. A když se dostali pod střechu, tak je konec zdi, na ní trám a střecha.. Prý tam ale není nic, co by ukázalo vodu.. Každopádně, ted byl slejvák, kroupy, tak se uvidí, jestli se tam něco ukáže :) je to právě na zdi, která je u schodiště a tak za 2-3 metry začíná být vlastně obvodová. Na té fotce z chodby je to vlastně vidět, jak asi daleko to od té venkovní časti je.

brena*
hodnocení

0x

tak jestli to chapu dobre tak jste nejspis udelaly vyrez do sadrokartonoveho stropu ale nic jste nenasly.

Pokud tam mate parozabranu (coz nejspis mate) tak vam muze teci strechou ale po parozabrane to stece a muze se to objevit uplne nekde jinde ( aspon si myslim ze to tak je, nejsem pokrivac*nevi*) takze by to chtelo nekoho fundovaneho aby to poradne zkontroloval a rekl vam vysledek.

andream*
hodnocení

ano, do sádrokartonového stropu, poté další vrstva - dřevěný strop, poté opět další strop a aby toho nebylo málo, tak další a na něm byl štěrk :) A parozábrana je co? :) přidávám fotky, bude to moc pěkná podívaná :D

doplněno 20.05.11 15:55:

tak toto je fotka z kuchyně - dole je vidět flek - ta stěna vpravo je pouze z itonku(gu) (nebo jak se to vůbec píše) :)

doplněno 20.05.11 15:56:

toto je fotka z druhe strany od té itongové stěny..

Jak se zbavit VLHKÉHO ZDIVA
andream*
hodnocení

doplněno 20.05.11 15:56:
toto je fotka z druhe strany od té itongové stěny.. - toto patří až k této fotce
Jak se zbavit VLHKÉHO ZDIVA #2
andream*
hodnocení

detail toho veledíla..

Jak se zbavit VLHKÉHO ZDIVA #3
andream*
hodnocení

a toto je pohled z chodby - jak je schodiště

Jak se zbavit VLHKÉHO ZDIVA #4
ladajaskva*

Dobrý den. Jaké máte topení? Není to náhodou teplovodní podlahovka? Podejte info. S pozdravem Laďa

andream*
hodnocení

nene, bohužel, tepení vede normálně okruh, ale úplně jinde :(

ferda1954*

Není možné aby tam byl starý komín.Toto mi připomíná fleky na komínových zdech.Asi vám nezbyde než vysekat na chodbě velkou kapsu.Stalo se nám po ubourání a zaslepení komínu , že nám vlhly stěny.Neptejte se mě proč , to já nevím ale je to tak.

Tak tedy nevím...

Ale co vidím na fotkách, tak máte vlhkost v rozích...a dole u podlahy, nikoliv u stropu půdy.

Vlhkost v bytě jste měřila?

Tohle mi spíš připomíná ne zrovna moc větraný...a spíše neobývaný byt, než co jiného..

andream*
hodnocení

ano, měřila, a vždy tam bylo o několik procet více, jak třeba v obýváku. teď je v kuch. 57%, ono se všechno muselo dát pryč, protože z toho stropu byl hrozný bordel, ale bydlíme tu už pomalu 2 roky, je fakt, že předtím, tu dlouho nikdo nebydlel.. Ono je fakt, že ikdyž větrám v kuchyni a udělám luft, tak u těch dveří není moc šance to vyvětrat :( ale věštrám poctivě :) ted je dokonce pořád otevřené okno..

raz*
hodnocení

0x

Dobrý den,

mno zemní vlhkost ani voda ze střechy to nebude. Pokud se fleky nevyskytují i jinde po bytě tak to není ani zkondenzovaná vlhkost. Zdroj musí být podle mě v té zdi nebo stropě. Prostě se někdo nedržel projektu a zasekal tam trubku vodovodu nebo topeni :)

Na fotce ze schodiště vidim ve zdi nejaké otvory, prováděli jste sondy? pomohli něčemu?

andream*
hodnocení

Dobrý den, tak se uvnitř vysekala díra do podlahy a vykoukly krásné trubky od topení, useknuté a z nich nejakým způsobem tekla voda.. Ale je to staré topení a zatím nevíme, kam vede.. :) Vypadá to, že k sousedovi, tak nám tam snad nepřilejval nějakým ventilkem.. Protože je opravdu zajímavé, že jsme vypozorovali, že se flek zvětšil po dešti.. *smich* Ale chtěla bych všem poděkovat.. *palec*Protože, než se do toho podívali, tak jsme fakt nevěděli co to vůbec může být.. Ona taková voda je ovšem pěkná mrcha :)

raz*

Gratuluju k nalezení příčiny :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]