Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odemknout zaseklý zamek?

Od: tamaraau* odpovědí: 7 změna:

Klíč mám, jde otočit jen trochu, mám ten zámek u sklepa, potřebuji tam nějaký věci vyndat. Zámek je Made in China:(

Díky za rady. Kladívkem poklepání nepomohlo, náhradní klíč jsem otáčela v kombinačkách a jen se zkroutil:(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

3x

Dobrý den. Bývá to vzpříčená vazeĺína. Tu je potřeba nějak aktivovat. Tím WD 40 by to zřejmě šlo. Ale mezi námi, když už máte pouze jeden klíček, tak bych to zlikvidoval a nahradil nějakým lepším, třeaba FAB, protože sklepní kóje je takový trezor. Takže je potřeba ho trochu znedobytnit. S pozdravem Laďa

patronka*
hodnocení

2x

Poklepání kladívkem nestačí, je třeba hrubá síla. Do oka zámku strčit nějaký kovový předmět ( šroubovák) a na něj blízko u oka pořádně kladivem praštit. Pak už jen ta pilka na železo ( stačí plátek obalený hadrem ). Předem si ovšem koupit zámek nový a kvalitnější, třeba FAB. Patronka

Tož kurňa!

Made in China zámek...a je třeba velká síla?

Náš prcek rozebere čínské autíčko do dvou minut od jeho zakoupení...:)

Půjčte si pákové kleště, něco na tenhle způsob:

www.naradi-vitek./...

CVAK...a jakej byl čínskej zámek...

buss

to už pak nemusí se snažit vůbec otvírat a jen praštit a uletí to všecko ...

hodnocení

2x

Zkuste zámek prostříknout WD-40, čtvrthodinku počkat a pak znovu zkusit otočit klíčem.

tamaraau*
hodnocení

WD 40 nepomohl:(

Počkám na souseda, ten má na to rozbrušovačku. Škoda, zámek nanic.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Je několik možností: jemná práce s klíčem, pákové nůžky, pilka na železo. Pokud je to v paneláku, tak jdou často lehce vytáhnout skoby, které slouží jako panty u sklepních kójí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]