Lze vyměnit motor, ale myslím, že koupit nový vysavač bude jednodušší a lacinější. Hezký den.
kaja*
No to jsem zrovna nemyslel, motory mám ještě dva ve skříni, ale já myslel jestli by něco nešlo udělat s tímhle než ho vyhodím.. Kamarád radí abych ho zapojil přes regulační trafo a o pár desítek voltů zvýšil napětí, že by měl běžet rychleji, co myslíte že to udělá?
al bunda*
Bude se to přehřívat a nejspíš to může i shořet. Výsledek nebude odpovídat vynaložené námaze. Hezký den.
Nevím,zda by se mi chtělo při luxování s sebou tahat regulační trafo a haldu drátů.Dobrý vysavač je k mání už za 1000 Kč.JABRAKA
kaja*
To jsou šmejdy celé z plastu a navíc sáčky jsou několikrát dražší než do toho mého.. a taky žerou 3x - 4x tolik. To regulační trafo bych samozřejmě netahal s vysavačem, to by stálo u zásuvky u zdi..
vyčistil bych filtry a pokud by to nepomohlo šel bych do nového vysavače... chcete-li bez sáčkového
Jednou jsem jako nozouvku vyhodil původní filtry a nechal jen samotný sáček. Dost výrazně to pomohlo, ale je to nouzovka.
kaja*
Jaký původní filtry? Ve vysavači je hadrový sáček a do něho dávám papírový sáček. Ten hadrový vždycky vypráším, pokud se papírový náhodou protrhne. Jinak tam žádné filtry nejsou...
ještě bývá filtr pře výstupem vzduchu z vysavače (hadr), ten jsem vyhodil. Pak je možnost nepoužívat sáčky (které fungují také jako filtr) a mít jen ten hadrový sáček. Výkon stoupne hodně, ale filtrace bude na úrovni 30. let - záleží na Vás
al bunda*
Tazatel pravděpodobně hovoří o typu vysavače ze sedmdesátých let minulého století.
kaja*
Ano, je to vysavač ze začátku 70. let.. Bez papírového sáčku luxovat nemíním, ten textilní by toho skutečně moc nezachytil. Myslel jsem jestli mi neporadíte něco jako "tuning motoru"
al bunda*
Sorry, ale je to jako bys chtěl vylepšovat pazourek k řezání, přičemž máme už dávno k dispozici chirurgickou ocel. Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.