Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat, ještě než to autíčko vezmu a vyhodím do smetí, je mi to líto protože je to holek oblíbená hračka.
Jednoho dne jela dcera a prásk ho napálila to do zdi a ulomila u jezdítka od Chicco krček, který je bohužel nosný a spojuje kola dole s volantem nahoře.
Asi to bude slabé místo - hračka je kvalitní ale náraz je náraz. Náhradní díl jsem poptával u distributora a dodat neumí a autíčko bylo docela drahé, tak sjem se to pokoušel slepit německým lepidlem UHU hart kunstoff na kterém je nálepka "tvrdé plasty"
Lom je totiž docela čistý a zdá se že kusy k sobě pasují. Ale moc to nevydrželo. Taky jsem si půjčoval takovou tu pájku jak roztaví plastovou tyčinku zakape to plastem plast ztvrdne ale to vydrželo snad ještě míň.
Aukro jsem taky prohledával jestli to nekdo nemá zničený a neprodává jen díly ale tak taky nic
no tak zoufale zkouším jestli nemáte nějaký tip jak to slepit nebo zcelit nebo nějakej workaround... přikládám fotku
co ja vim, sehnat někde dřevěnou tyčku průměru takoveho, aby se dala narvat do stávajícího průměru plastové tyče a potom nějak rozumně ve více bodech svisle nad sebou prošroubovat šrouby (metrické) (šrouby do kříže) nejlépe se zápustnou hlavou, aby nikde netrčely hlavičky a matky se taky pokusit nějak zahloubit. Ty detaily ke spojení jsou z přiložených fotek poměrně špatně viditelné.
no ono to na té fotce není vidět ale je to právě v místě, kde se ta plastová tyčka rozšiřuje tj. dva různý průměry
ještě celá ta tyč s kolem nejde asi moc rozebrat
napadlo mě nalej do toho tou tyčí beton (ten by natek i do té ulomené části) a nechat ztvrdnout ale ten by asi praskl co
nechat vysoustružit novej díl ... tak zase nikoho neznám a to by už přišlo hodně draho a hodně shánění
Přece jen bych zkusil tu tyčku, jak už bylo řečeno, třeba i ze dřeva (tvrdšího) a zalít dvousložkovým lepidlem (epoxy), nejdřív do jednoho dílu a po zatuhnutí obrátit vzhůru nohama a opakovat ve druhé části. Jen nutno zabránit, aby lepidlo nezateklo tam kam nemá, než zatuhne tak teče jako med a po zatuhnutí je odstranění obtížné. Jsou-li lepené plochy hladké, je dobré je předem zdrsnit (dřevo ne).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.