Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí vodárna vs velká hloubka

Od: skacik® odpovědí: 3 změna:

Dobry den,prosim o radu s domaci vodarnou. Mam v planu nejakou koupit ale bylo mi receno ze ze studny vytahnou (saci vyska) max 8m. No a ja bych potreboval vytahnout vodu z hloubky 9m. Nevim jak to vyresit. Bylo mi receno,ze nejlepsi by bylo ponorne cerpadlo. Ale nelibi se mi ze ponorne cerpadlo zapina pokazde kdyz otocite kohoutkem. Je moznost pripojit k tomu expanzni nadobu,ale zase kdyz porovnam cenu domaci vodarny a ponorneho cerpadla s expanzkou, tak mi vychazi mnohem levneji domaci vodarna. Ptreboval bych vodu cerpat jak do rodinneho domku,tak na zahradu na zalevani. Prosim o radu jak to nejlepe vyresit. Predem dekuji za odpoved a preji prijemny den

Skacik

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

tak jedině tu domácí vodárnu dáš do studny tak aby ti odpovídala sací hloubka čerpadla třeba když máš studnu hlubokou těch 9 m tak dej čerpadlo 1-1,5m od vrchu a pumpa už to zvládne

hodnocení

0x

skacíku, přestože se trošku (malinko) orientuji v čerpadlech, doporučuji namalovat schéma vedení, s rozměry a odeslat nebo navštívit speciálku, třeba

obchod.remont-cerpadla.cz/...

e-cerpadla.cz/...

a pak rozebírat dle možnosti a financí...

Osobně doporučuji kompaktní vodárnu, klidně i s tlakovou nádobou umístěnou ve studni. ...

Vše je o penězích...

hodnocení

0x

Nevím, jaká je situace na trhu dnes, ale kdysi se prodávala vodárna "nautila". Bylo to ponorné čerpadlo s příslušenstvím a tlakovou 100 l nádrží normálně nad povrchem. Měl jsem to doma a čerpalo to vodu z 12 m (a dokázalo by to i víc). Je to k nevíře, ale tohle zařízení je v té studni bez jakékoliv údržby už 35 let a pořád funguje (to ale od dnešních výrobků asi očekávat nelze).

doplněno 18.05.11 20:19:

Je to kopaná stidna, nevím jestli by se to vešlo do vrtané.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]