Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový kotel KP 18 ZE - oprava

Od: micerm® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den. Mám technické problémy s plynovým kotlem na ústřední topení značky KP 18 ZE.

Potřeboval bych poradit nebo alespoň doporučit někoho, kdo by mi poradit mohl.

Potíž je ale v tom, že jde o výrobek firmy Kovoděl Morasvký Písek, která skončila v konkurzu.

Mé internetové dotazy na jiné výrobce kotlů či servisy, zůstaly zatím bez odezvy.

Za pomoc či radu předem moc děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Kotle KPZ jsem opravoval,odkud jste a co je za problém,

hodnocení

Dobrý den.

Pokud kotel normálně běží, je vše O.K. V pořádku se hořák zapíná a vypíná.

Už asi půl roku je ale problém v tom, že jestliže na časovém spínači nastavím vypnutí kotle na několik hodin (např. přes noc), když se pak má v nastavený čas zapnout, naskočí porucha.

Zpočátku stačilo chvíli počkat, poruchu vymáčknout a kotel v pohodě naskočil. Časem ale dochází k tomu, že se poruchy opakují. Nejprve jsem ji musel, aby kotel naskočil, vymáčknout 1x, pak 2 x, pak 3 x a teď naskočí většinou až na 4. pokus. Místní opravář, který mi kotel asi před 10 lety instaloval, a i se mi o něj stará, vyměnil nejprve zapalovací svíčku a pak nějakou cívku. Vše ale bez výsledku. Teď mi říká, že snad už jen pomůže vyměnit nějakou řídící jednotku, její cena je ale kolem 3000 korun. Zkouším proto, zda by to nešlo laciněji.

Pokud mi napíšete telefon, rád Vám zavolám a domluvíme se po telefonu.

Předem děkuji za odpověď a přeji Hezký den.

Milan ČERMÁK, Bítouchov 130, 513 01 SEMILY, tel.: 724-210-992

mata*

MAM TEN SAMY PROBLEM PROSIM PORADTE JAK JSTE HO VYRESIL DEKUJI

des*

Odkud jsi?

icerm
Dobrý den.
Opravu jsem vyřešil kotel funguje O.K.
Rád odpovím, ale ne anonymovi.
Milan Čermák
hodnocení

Dobrý den.

Do dnešního dne jste mi neodpověděl *plac*. Nemohl by jste mi alespoň poradit, na koho se obrátit?*nevi*

Děkuji a přeji Hezký den. *jasne*

Milan Čermák

des*

Poslal jsem sms.

plynar
hodnocení

0x

Spíše bych to na 80% odhadoval na problém v plynové armatuře. Pokud je kotel delší dobu (během noci) mimo provoz a ráno termostat dá povel ke startu, nestačí plynová armatura během prvních 5. vteřin vpustit na hořák plyn, nedojde tedy k jeho zapálení, ionizační proud neprojde v dané době automatikou a ta nahlásí poruchu z důvodu ztráty plamene. V podstatě vůbec nedojde k zapálení. Servisní technik by měl napojit na armaturu "účko" a zjistit tlak plynu při startu. Problém je v tom, že jakmile se armatura několikráte zapne, cívka plynové armatury už bude spínat normálně. Následné ráno se vše bude opakovat a stále zhoršovat. Takže, pokud váš servisák hledá problém na řídící desce, doporučuji vyměnit ne desku ale servisního technika. Tento kotel by měl zvládnout každý, kdo se prezentuje jako servisní technik plynových kotlů.pokud jsou další dotazy, napište na info@plynoservis.org a vyřešíme to po mailu.

micerm2

Dobrý den.:)

Moc děkuji za radu, akorát mě mrzí, že jste se nepodpsal *zed*a já nevím, jak Vás oslovovat.

Servisákovi jsem dal přečíst Vaší odpověď a tím jsem ho vyburcoval k přemýšlení.

Sice s tím nesouhlasil, ale vše vyřešil výměnou (prý spálené) armatury a kotel teď funguje O.K.

Přišlo mě to na necelé 2 tisíce, což je asi lepší než zbytečná v ýměna elektroniky.*palec*

Ještě jednou děkuji a přeji Hezký den.*placni*

Milan Čermák

simitom

Dobrý den,

Chtěl bych se dotázat na problém s tímto plynovým kotlem. Máme nastavený termostat na určitou hodinu, ale kotel po sepnutí termostatu nenaskočí. Nedojde ani k procesu zapalování, není slišet jak hotel hází jiskru. Zkošel jsem zapnout kotel bez časovače a také to nefunguje a nehlásí ani poruchu. Bohužel se mi nepodařilo najít návod a původní ke kotli nemám protože jsme ho koupili i s domem. Prosím o radu.

Děkuji Šimůnek

des*

První závada bývá ,že je přípoj strčený v rozdvojce.Otočí se fáze a kotel nenaskočí.Může také být spálená pojistka.Když se otevřou dvířka je nahoře zespod.

simitom

Velice děkuji za odpověď a radu. Bylo to pojistkou která sice nebyla prasklá ale pravděpodobně byla pouze vyskočená. Stačilo ji lehce zmáčknou a vše funguje jak má.

Ještě jednou děkuji. Šimůnek

des*

Rádo se stalo.*hi*

fukin

Dobrý den,mám na Vás dotaz.
Na internetu jsem našel diskuzi s Vámi a prosím o radu.Máme kotel Kp 25 ZE a došly nám baterky v termostatu,po výměně kotel někdy nezačne ohřívat a rožne se oranžové světýlko v "řídící jednotce"jestli se to tak dá nazvat,nejsem odborník,na předním panelu.Když zmačknu na této jednotce tlačítko s oním oranžovým světlem,kotel začne normálně topit.na termostatu když netopí se točí kolečko že by měl i kvůli nastaveným stupnům a spouštím až ručně.
Nevíte nahodou co je za problém,servisák vymenil svíčku a stále se to opakuje.
Za odpověď předem děkuji
S pozdram Fuksa

des*

Je potřeba si ohlídat co to dělá po sepnutí termostatem.Když to začne startovat a kotel nezapálí,rozsvítí se světýlko,což značí poruchu.Po zmačknutí to normálně naskočí.Můžou to být dvě věci,malý tlak,který se nastavuje spec přístrojem,nebo zkorodované čidlo plamene.Obojí by měl mít servisák.Pokud vyměnil svíčku,byl mimo mísu,neboť ta přežije mnohdy celý kotel.To čidlo vypadá jak ta svíčka ale je naproti a je rovné.Stačí ošmirglovat,nebo vyměnit,vydrží tak 3roky.

fukin

díky moc,už jede

micerm2

Dobrý den.

Já jsem zadával dotaz na kotel KP 18 ZE, který žádné "baterky" nemá.

Myslím si ale, že odpověď na Váš dotaz najdete k diskuzi na mou žádost o radu.

Já už mám kotel v pořádku a bylo to i dík odpovědím v diskuzi.

Přeji Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]